Πέμπτη 9 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
Η κυβέρνηση δίνει υποσχέσεις αντί οδοιπορικών

Την επίλυση, εδώ και τώρα, του προβλήματος των εκτός έδρας μετακινήσεων, το οποίο η κυβέρνηση αφήνει άλυτο εδώ και 14 μήνες, ζητούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Βάμβακος.

Το ζήτημα των οδοιπορικών θίγει για άλλη μια φορά σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Οργανισμού Βάμβακος, καλώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας να κάνει πράξη τις επανειλημμένες υποσχέσεις που έδωσε κατά τη διάρκεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και να λύσει αυτή την εκκρεμότητα, ώστε να μπορούν να γίνονται οι μετακινήσεις των γεωπόνων και οι έλεγχοι στο βαμβάκι. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βάμβακος, αφού είδαν και αποείδαν, απέχουν από τις εκτός έδρας μετακινήσεις από τις 19/12/96. Το υπουργείο Γεωργίας, όμως, αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα, προτίμησε να στήσει "απεργοσπαστικό μηχανισμό", χρησιμοποιώντας από χτες γεωπόνους των Διευθύνσεων Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και εποχικούς για τους ελέγχους στα εκκοκκιστήρια.

Στην ανακοίνωση, επίσης, τονίζεται ότι κανένας καλοπροαίρετος δε δικαιούται ηθικά να καταλογίζει, για ό,τι συντελείται και ό,τι επιτελείται, ευθύνες στους εργαζόμενους του Οργανισμού Βάμβακος. Αυτές βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τόσο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, όσο και τη διοίκηση του Οργανισμού Βάμβακος, που δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ακόμα εκφράζονται οι ευχαριστίες προς τους βαμβακοπαραγωγούς, που δε στράφηκαν εναντίον των εργαζομένων του Οργανισμού Βάμβακος, παρά τις επιχειρούμενες προσπάθειες όλων αυτών που το επιθυμούσαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ