Τρίτη 18 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανησυχία για το εργοστάσιο στο Ακούγιου

Την ανησυχία της για την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον να ενισχύσει την ανάπτυξη «ειρηνικού» πυρηνικού προγράμματος στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Ακούγιου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής.

«Δεν κατανοούμε, επισημαίνει, πώς η δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου - υποτίθεται ηλεκτροπαραγωγής - μπορεί να εντάσσεται στα πλαίσια του αμυντικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και να εξυπηρετεί τα σχέδια της συμμαχίας, όπως είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος». Πιστεύουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι η εξαγωγή της πυρηνικής τεχνολογίας εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των πωλητών που δε βρίσκουν πια αγοραστές στην ίδια τους τη χώρα. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι η δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στη σεισμογενή Τουρκία μόνο δεινά προοιωνίζεται τόσο για τον τουρκικό λαό όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Καλεί τέλος την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει σε αυτή την κυβέρνηση των ΗΠΑ επειδή η δημιουργία του εργοστασίου στο Ακούγιου και ο κίνδυνος ατυχήματος πλήττει και τους κατοίκους των ελληνικών νησιών που ζουν από τον τουρισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ