Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΝΕΡΒΑ
Τους θέλει όλους συμβασιούχους!

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις με στόχο την απομάκρυνση όλων όσοι απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Με στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι

Με 4ωρες στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στην ελαιουργία ΜΙΝΕΡΒΑ στο Μοσχάτο στις μεθοδεύσεις της επιχείρησης, που αποσκοπούν βασικά στην απομάκρυνση των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και στη γενικευμένη επιβολή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με αφορμή τη μετεγκατάσταση της επιχείρησης στο Σχηματάρι.

Ετσι, ενώ πριν ένα μήνα και έπειτα από κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η εταιρία είχε δεσμευτεί ότι δε θα θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων κατά τη μετεγκατάσταση, ξαφνικά τους ανακοίνωσε ότι δε θα διαθέσει μέσο για τη μεταφορά τους από την Αθήνα προς το Σχηματάρι και αντίστροφα! Αυτό σημαίνει ότι 30 περίπου εργαζόμενοι - είναι βασικά οι παλιοί εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου - δε θα μπορούν να πηγαίνουν στη δουλιά τους, διότι η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 70 χιλιόμετρα. Στο μεταξύ οι νέες προσλήψεις που έχουν γίνει στο Σχηματάρι αφορούν τρίμηνη απασχόληση!

Στις μεθοδεύσεις αυτές της εταιρίας, οι εργαζόμενοι προτάσσουν σαν κύριο αίτημα την άμεση υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου και για τους νέους εργαζόμενους, καθώς και τη διάθεση μέσου για τη μεταφορά των εργαζομένων."Βασικός μας στόχος είναι η διασφάλιση των κεκτημένων και η εξομοίωση όλων των εργαζομένων, ώστε να αρθεί αυτό το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων, που η σύμβασή τους ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες",τόνισε ο πρόεδρος της Εργοστασιακής Επιτροπής Θανάσης Καλούδης.

Η ΜΙΝΕΡΒΑ εδώ και ένα χρόνο μετέφερε όλες τις εγκαταστάσεις της, εκτός από τη ραφιναρία και τις αποθήκες, από το Μοσχάτο στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σκοπεύοντας σε μια νέα αρχή με νέους εργαζόμενους, συμβασιούχους και συνεπώς χωρίς δικαιώματα. Ετσι έδωσε "κίνητρα" στους παλιούς εργαζόμενους να αποχωρήσουν "οικειοθελώς". Οσοι εργαζόμενοι δε δέχτηκαν να φύγουν με τα "κίνητρα", σε τακτά χρονικά διαστήματα ειδοποιούνται να αποχωρήσουν, διότι τα κίνητρα σε λίγο θα πάψουν να υπάρχουν... Επειδή όμως αρκετοί δε δέχονται να αποχωρήσουν, "σκαρφίστηκε" να μην τους διαθέσει μέσο μεταφοράς στη δουλιά τους!

"Η μη χορήγηση μέσου μεταφοράς είναι ένας ξεκάθαρος εκβιασμός για να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι εργαζόμενοι",επισήμανε ο εργαζόμενος Δ. Καρπούζης.

Στις χτεσινές στάσεις παραβρέθηκαν για συμπαράσταση ο Γιώτης Μανωλάκος από τη ΓΣΕΕ και ο γραμματέας του κλαδικού σωματείου Ελαιουργίας - Σαπουνοποιίας Νίκος Ξουράφης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ