Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Π - Π ΣΑΜΟΥ
Οι κινητοποιήσεις φέρνουν αποτελέσματα

Η απόφαση των εργαζομένων στην "Πειραϊκή - Πατραϊκή Σάμου" για κινητοποιήσεις οδήγησε σε αναδίπλωση τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, Κ. Χατζή,ο οποίος πήρε πίσω τις απολύσεις και κατέβαλε μέρος των δεδουλευμένων που τους οφείλει.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει την έναρξη επίσχεσης εργασίας από χτες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα Μάη και Ιούνη που τους οφείλει η επιχείρηση. Ο εργοδότης εμφανιζόταν αδιάλλακτος και επιπλέον προχτές ανακοίνωσε τέσσερις απολύσεις. Η αντίδραση του σωματείου ήταν άμεση. Κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας (από τις 2πμ χτες το ξημέρωμα έως τις 6 το πρωί) και κατάληψη του εργοστασίου.

Μετά απ' αυτό ο εργοδότης ανακάλεσε τις απολύσεις, κατέβαλε χτες το μεσημέρι την εξόφληση της προκαταβολής του Μάη και δεσμεύτηκε την ερχόμενη Πέμπτη να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό που οφείλει. Σε έκτακτη συνέλευση του σωματείου, αποφασίστηκε να ανασταλεί η επίσχεση εργασίας. Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους εκδήλωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Σάμου,ανταποκρινόμενο σε κάλεσμα του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ