Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Λαϊκή παρέμβαση ενάντια στα ναρκωτικά

Μετά την προτροπή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για "κατ' οίκον" καλλιέργεια χασίς και την πρόταση για αποποινικοποίησή του, η ανησυχία του πατραϊκού λαού μετατρέπεται σε απόφαση αγώνα. Ετσι, η παρέμβαση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος αποτελεί το μόνο σίγουρο, σταθερό και έντιμο παράγοντα στην προσπάθεια καταπολέμησης των ναρκωτικών. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από την εκδήλωση που πρόσφατα διοργάνωσε γι' αυτό το θέμα η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Μαζικών Φορέων της Πάτρας, που απαρτίζεται από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Εργατικά Σωματεία, Εκπολιτιστικούς Συλλόγους και μαθητικά συμβούλια, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Στο κάλεσμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου - κυρίως νέοι - και μαζικοί φορείς. Ανάμεσά τους: Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης "Πάτρα Μπροστά", με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη,ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Βασίλης Ασπρούλιας,η Κίνηση "Πρόταση", ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Πάτρας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα Σωματεία Τσαγκαράδων, Ιματισμού, Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων, ο Σύλλογος Γυναικών, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Τέρψης και Βλατερού, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας και πολλοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Από την εκδήλωση απουσίαζαν ο Δήμος Πάτρας και η Νομαρχία Αχαϊας, θεωρώντας προφανώς το θέμα "επουσιώδες" και "αδιάφορο".

Ολοι οι παρευρισκόμενοι, καταθέτοντας τις απόψεις τους, συνέβαλαν σε έναν πλούσιο και εποικοδομητικό διάλογο. Πρώτος πήρε το λόγο ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πάτρα Μπροστά" Παναγιώτης Κοσιώνης,ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι κοινωνικοπολιτικό με ιδεολογικές προεκτάσεις. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανυπαρξία προγραμμάτων πρόληψης, κατηγορώντας τις εκάστοτε κυβερνήσεις επειδή ουδέποτε έλαβαν υπόψη τους τις προτάσεις των φορέων. Ταυτόχρονα - σημείωσε - οι κυβερνήσεις απέτυχαν και στην προσπάθεια καταστολής. "Τώρα - ανέφερε χαρακτηριστικά - ζητούν να τα νομιμοποιήσουν". Τέλος, ο Π. Κοσιώνης υπογράμμισε τις πολύ καλές προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν, επαινώντας την πρωτοβουλία των γονέων που δημιούργησαν την Κίνηση "Πρόταση". Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κίνησης "Πρόταση" Βασίλης Πασάς,ο οποίος αναφέρθηκε στην αδιαφορία των υπευθύνων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "οι υπεύθυνοι βολεύονται καλύτερα με τη χλιαρή αντιμετώπιση του προβλήματος παρά με την πρόληψη". Επίσης, εξέφρασε την πικρή εμπειρία ότι "τα προγράμματα έχουν πολλά λόγια, αλλά στην πράξη δε γίνεται τίποτα". Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Τρακαδάς χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου "persona non grata" στην περιοχή. Μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, η Αναστασία Σκαρτσιάρη προσδιόρισε το χαρακτήρα και τους στόχους της Επιτροπής, τονίζοντας πως "ο ρόλος και η παρουσία της Επιτροπής σε καμία περίπτωση δε θα είναι απλά καταγγελτικός, αλλά θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να βοηθήσουμε τους φορείς να προβάλουν το πρόβλημα στη νέα γενιά, για να αποφύγουν οι νέοι το δρόμο που οδηγεί στα ναρκωτικά. Φιλοδοξούμε να συμμετάσχουν στην Επιτροπή όλοι οι φορείς που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση". Για το άμεσο μέλλον, στόχος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας είναι η διοργάνωση εκδήλωσης με ομιλίες και κυρίως συναυλία στις 26 Ιούνη Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ