Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάγκαλος, όπως λέμε Σημίτης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε χτες πλήρως το ύφος και ήθος με το οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο Θ. Πάγκαλος. Καθήκοντα που δεν περιορίζονται στο χαρτοφυλάκιό του στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο ρόλος του κ. Πάγκαλου είναι ευρύτερος. Μιλάμε για την αποστολή που του έχει ανατεθεί να εκτελεί χρέη "πιτ - μπουλ" στην αυλή του "εκσυγχρονισμού". Το πότε θα λυθεί το "λουρί", για να χιμήξει με διαθέσεις κατασπαρακτικές, ορίζεται από τον "αφέντη" του. Γιατί ο κ. Πάγκαλος είναι κάτι περισσότερο από υπουργός. Είναι η γλώσσα, το πνεύμα του "αφεντικού" του, του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Ο κ. Πάγκαλος δανείζει το κορμί και τη φωνή του, για να μπορεί ο πρωθυπουργός να λέει όσα δεν μπορεί να πει μέσα από τα "ακαδημαϊκά" του ματογυάλια. Είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο του "κεντροαριστερού" κάστρου καταστολής, από όπου εκπορεύεται το μοντέλο μιας κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς, όπως την προστάζει το "political correct" του "νέου ΠΑΣΟΚ".

***

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε χτες να παραπλανήσει, διαχωρίζοντας το ύφος και ήθος του κ. Πάγκαλου, που είναι... "προσωπική" του υπόθεση, από την ουσία των λεγομένων του, που ασπάζεται η κυβέρνηση. Ατύχησε, διότι το αδιαίρετον δε διαιρείται. Διότι το ύφος και ήθος του κ. Πάγκαλου είναι ομοούσιο, αποτύπωμα της ουσίας των όσων πρεσβεύει. Αυτό το ύφος και ήθος αρμόζει στους θιασώτες του υπερεθνικού αστυνομικού χαφιεδισμού, όπως ο κ. Πάγκαλος, που κατηγορούν τους αρνητές της Σένγκεν ως πολιτικούς εκπροσώπους του Ρωχάμη... Αυτό το ύφος και ήθος ταιριάζει σε όσους προσπαθούν να αθωώσουν τον φονταμενταλιστικό προσηλυτισμό τους στην ευρωθηριωδία, κάνοντας επίκληση φαινομένων φαιδρού θρησκόληπτου φανατισμού, που, εν πολλοίς, η δική τους σκοταδιστική πολιτική τροφοδοτεί.

Είναι η ουσία των όσων υπηρετεί ο κ. Πάγκαλος που καθορίζουν το ύφος και το ήθος που χρησιμοποιεί, όταν με ευκολία κατακεραυνώνει σαν φασίστες όσους δεν του αρέσουν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, αλλά και στο... ΚΚΕ. Ισως η αλήθεια πως "όμοιος ομοίω αεί πελάζει", καθώς και η δυνατότητα των φασιστών να ανακαλύπτουν τους άλλους φασίστες, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν, δίνει μια απάντηση στην ικανότητα του φασισμού και του "αυριανισμού" να μετουσιώνονται εις σάρκαν μίαν.

***

Πάντως, οι ιδιότητες του κ. Πάγκαλου, δεν προκαλούν ιδιαίτερο πρόβλημα σε κανέναν. Εκτός από δύο. Αφ' ενός σε εκείνους που τον προσκαλούν σε συγκυβερνήσεις για να χτιστεί η Ελλάδα μιας "αριστερής" πολιτικής και κουλτούρας! Αφ' ετέρου, στον Ε. Γιαννόπουλο, ο οποίος συναισθάνεται αδυναμία - ακόμα και αυτός - να συναγωνιστεί τον Θ. Πάγκαλο στην πρωθυπουργική αυλή των πρωτομαστόρων του "εκσυγχρονισμού".

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ