Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Σημαντική η στήριξη που μας προσφέρει ο Κ. Καραμανλής!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αξιοποίησε την προχτεσινή συμφωνία του προέδρου της ΝΔ με την πολιτική της κυβέρνησης και είπε ότι δεν υπάρχει διαφορά στην πολιτική των δύο κομμάτων

Η κυβέρνηση, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη στήριξη που έδωσε στην πολιτική της προχτές ο Κ. Καραμανλής, με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Σχολιάζοντας την τακτική της "συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης" που ακολουθεί και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο Δ. Ρέππας δήλωσε χτες ότι η κυβέρνηση δε διαπιστώνει "οποιαδήποτε διαφοροποίηση πολιτικής σε σημαντικά, στρατηγικής σημασίας θέματα", συμπληρώνοντας μάλιστα πως υπάρχει "περίπου μία ευθυγράμμιση της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική της κυβέρνησης".

Αναλυτικά, σχολιάζοντας τις θέσεις του Κ. Καραμανλή και δείχνοντας το μέγεθος της ταύτισης των δύο κομμάτων, ήταν αποκαλυπτικός: "Μόλις προχτές αναφέρθηκα στους πιθανούς κινδύνους που συνεπάγεται η ελαστικοποίηση των κριτηρίων του Μάαστριχτ. Ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε αυτούσια σχεδόν αυτή τη θέση. Η ΝΔ όταν αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προβάλλει για την προσέγγιση των δύο χωρών τρεις όρους, οι οποίοι είναι συναφείς με τους όρους που έχει θέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό η ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν μια ικανοποίηση για το ότι σε σημαντικά θέματα δημιουργείται ένα μέτωπο υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής...".

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου επιχείρησε να απαντήσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Α. Σπηλιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για "χονδροειδή προπαγάνδα". Τόνισε ότι η ΝΔ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει μία αξιόπιστη "αναπτυξιακή πολιτική" για την επίτευξη των στόχων του Μάαστριχτ, ενώ για τα Ελληνοτουρκικά δήλωσε ότι η κυβέρνηση "φραστικά και μόνο διακηρύσσει την ανάγκη τήρησης των τριών όρων".

Χτες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο και συζήτησαν θέματα της περιφερειακής αποκέντρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ