Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΑΪΑ
Συνεχίζουν ακάθεκτοι

Οι αγρότες οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο Δικαστήριο του Αιγίου, όπου δικάζονται 22 αγρότες της περιοχής

Για μια ακόμη φορά οι αγρότες της Αιγιάλειας θα καθίσουν, αύριο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή αγωνίστηκαν για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους, 22 αγρότες με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Χτες αναβλήθηκαν 4 δίκες αγροτών στη Λάρισα, που αφορούσαν τη συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις Σεπτέμβρη - Νοέμβρη 1995.

Ανάμεσα στους δικαζόμενους αγρότες της Αιγιάλειας είναι τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, αλλά και εργαζόμενοι που συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα των αγροτών τον περασμένο Δεκέμβρη. Μάλιστα, ένας από τους 22 κατηγορούμενους είναι ο Σωτήρης Κολοκοτρώνης,γραμματέας της ΚΟ Αιγίου του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, ο οποίος, με εξουσιοδότηση του ΕΚΑ, παραβρέθηκε στο μπλόκο για να εκφράσει τη στήριξη των εργαζόμενων στους αγρότες...

Η αυριανή δίκη είναι επανάληψη εκείνης του περασμένου Μάρτη που είχε αναβληθεί. Ο ορισμός νέας δικάσιμου μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δείχνει τη σπουδή των κρατικών παραγόντων να καταδικάσουν τους αγώνες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών. Αλλωστε, εκτός της αυριανής δίκης, τους επόμενους μήνες εκκρεμούν άλλες τρεις δίκες αγροτών. Οι δύο από αυτές αφορούν τις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη, ενώ η τρίτη αφορά τις προπέρσινες κινητοποιήσεις. Η απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων αντί να τρομοκρατήσει τους αγρότες, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, τους "πεισμώνει". Ετσι, αύριο το πρωί, οι αγρότες ετοιμάζουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης έξω από το Δικαστήριο του Αιγίου, ενώ συμπαράσταση εκδηλώνουν ευρύτερα οι κάτοικοι της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ