Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρίσιμες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

Την Τρίτη, 10 Ιούνη, οι δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Αθήνας, Θεσσαλονίκης ψηφίζουν για νέα διοίκηση στον Επικουρικό ασφαλιστικό τους οργανισμό

Στην εκλογή νέας διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ, για την επόμενη τριετία 1997 - 2000, προχωρούν την Τρίτη, 10 Ιούνη, οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜ-Θ και το προσωπικό των αντίστοιχων Ενώσεων Προσωπικού των εφημερίδων. Πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογή, όπως διαπιστώθηκε από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους στην πρόσφατη γενική συνέλευσή τους. Η νέα διοίκηση θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν για τα Ταμεία (ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ) και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τόσο από την επιχειρούμενη υλοποίηση των αντιασφαλιστικών νόμων - που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ την περίοδο '90-'92 και πάει εφαρμόσει τώρα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αν και τους καταδίκαζε τότε - όσο και από τη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα της κυβέρνησης Σημίτη, που μεθοδεύει την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τα παραπάνω, επισημαίνονται και στην ανακοίνωση της "Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Παράταξης" (ΔΑΣΠ) όπου, ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται: Παρακολουθούμε όλοι μια καθημερινή επίθεση στα ασφαλιστικά μας ταμεία και τα δικαιώματά μας. Μια επιχείρηση ανατροπής του κοινωνικοασφαλιστικού μας συστήματος - κι αυτό στο όνομα της εξυγίανσης και του εκσυγχρονισμού... Αν επιτρέψουμε να υλοποιηθούν όσα ψηφίστηκαν, στην περίοδο '90-'92, με τους γνωστούς αντιασφαλιστικούς νόμους, από 1.1.98 θα έχουμε μείωση συντάξεων (κύριας και επικουρικής) και αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ενώ κίνδυνος υπάρχει και για τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ και την αυτοτέλεια του οργανισμού, και για μείωση και των δαπανών υγείας και ασφαλιστικών παροχών. Οσον αφορά το Αγγελιόσημο,προστίθεται, χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα ενάντια σ' αυτούς που επιδιώκουν την κατάργησή του...

Εγγύηση

Μπροστά σ' αυτήν την κρίσιμη, όπως διαμορφώνεται, κατάσταση, η Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη επισημαίνει ότι πρέπει να εκλεγεί διοίκηση που όχι μόνον θα εγγυάται τη σωστή, νοικοκυρεμένη διαχείριση του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και τα δικαιώματα των δημοσιογράφων και των άλλων ασφαλισμένων στον οργανισμό, την ανάπτυξη του ταμείου και την προοπτική του. Να εκλεγεί, δηλαδή, διοίκηση με αγωνιστικό προσανατολισμό που θα μπορεί και θέλει να συγκρουστεί για να μην περάσουν τα και να ματαιωθούν τα ολέθρια σχέδια που προωθούνται με τους αντιασφαλιστικούς νόμους σε βάρος των ταμείων κλπ.

Οσον αφορά την απερχόμενη διοίκηση το έργο της κρίνεται θετικό και αξιόλογο, όπως δείχνει και η λειτουργία των ιατρείων κλπ, ενώ σημαντική και ουσιαστική είναι η συμβολή στο έργο αυτό, του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Ορέστη Φαράκου,του γεν. γραμματέα Κώστα Γκοτσίνα και του μέλους του ΔΣ Βασίλη Καζάκου.Γι' αυτό και έχει διαμορφωθεί ευρύτερο ρεύμα υποστήριξης για την υπερψήφιση και εκλογή τους εκ νέου από τους δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ, ενώ προτείνεται και η εκλογή άλλων νέων υποψηφίων, όπως του Κωνσταντίνου Κατραμάδου,που προτείνεται για υπερψήφιση μαζί με τους προηγούμενους - πέραν της ΔΑΣΠ και από τους "Αδέσμευτους Δημοσιογράφους", αλλά και γενικότερα από τους συναδέλφους. Κρίσιμο στοιχείο, εκτός των άλλων, που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το αποτέλεσμα, είναι η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις εκλογές που γίνονται στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) την ερχόμενη Τρίτη. Να μη λείψει κανείς!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ