Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
ΟΧΙ στην αντιμεταρρύθμιση

Την αντίθεσή του στην προωθούμενη αντιμεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος εξέφρασε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ κατηγορηματικοί ήταν οι καθηγητές στο θέμα της κατάργησης της επετηρίδας.

"Ακόμα και σήμερα αν γινόταν ο σχεδιασμός για τη μεταρρύθμιση στο Λύκειο, δε θα μπορούσε να εφαρμοστεί το Σεπτέμβρη η μεταρρύθμιση του Λυκείου", τόνιζαν χτες οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι η μεταρρύθμιση θα ξεκινήσει κανονικά από το Σεπτέμβρη και έκαναν λόγο για ανυπαρξία σχεδιασμού και ολοκληρωμένης πρότασης. Ειδικότερα για την πειραματική λειτουργία της Α Λυκείου από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη οι καθηγητές ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατήγγειλε ότι 2,5 μήνες μετά το τέλος της μεγάλης απεργίας των καθηγητών, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει σε κανέναν διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα της παιδείας, παρά τις συνεχείς δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της απεργίας, ότι το υπουργείο Παιδείας δε συζητά με απεργούς και ότι θα συζητήσει με τους καθηγητές μετά το τέλος της απεργίας. Παράλληλα κατήγγειλαν ότι οι δεσμεύσεις του υπουργείου απέναντι στους καθηγητές δεν έχουν υλοποιηθεί, καθώς δεν έχουν γίνει κινήσεις για τη μείωση μαθητών ανά καθηγητή, τον έγκαιρο διορισμό εκπαιδευτικών, ενώ - όπως είπαν - το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε ταχύρυθμα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι, παρά τη δέσμευση ότι για το θέμα της επιμόρφωσης θα συγκροτηθεί επιτροπή του υπουργείου με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΟΛΜΕ.

Κατηγορηματικοί ήταν οι καθηγητές και για το θέμα της κατάργησης της επετηρίδας, καθώς εκφράστηκαν πρόσφατα και με προκλητικό τρόπο προθέσεις για κατάργησή της τόσο από τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Ανθόπουλο, όσο και από τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή. "Κανένα Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ δε θα δεχτεί την κατάργηση της επετηρίδας", τόνιζαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκτιμούσαν ότι οι κατά καιρούς δηλώσεις για κατάργηση της επετηρίδας έχουν ως στόχο να βολιδοσκοπήσουν αντιδράσεις.

Τα παραπάνω βέβαια, το ΔΣ της ΟΛΜΕ τα θυμήθηκε τρεις μέρες πριν από την ολοκλήρωση των γενικών συνελεύσεων του κλάδου για την ανάδειξη των εκπροσώπων των καθηγητών, ενώ "προεκλογικού τύπου" χαρακτήριζαν τη χτεσινή παρουσία του ΔΣ της ΟΛΜΕ κύκλοι της ΔΕΕ, επισημαίνοντας ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει χωρίς να καταδεικνύει τους πραγματικούς υπευθύνους, το ρόλο του εκπαιδευτικού Μάαστριχτ και ότι ο προσανατολισμός του κινήματος των εκπαιδευτικών θα πρέπει να είναι η σύγκρουση συνολικά με τις επιλογές για διάλυση της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ