Κυριακή 1 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο "σκαμνί" οι αγρότες!

Πάνω από 6.000 αγρότες σέρνονται στα δικαστήρια, διότι δε "συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις" της "εκσυγχρονιστικής" και πάλαι ποτέ "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και οι υποδείξεις δεν ήταν και πολλές. Μία μόνο και απλή: "Εφαρμόστε την πολιτική μου αδιαμαρτύρητα".

Ούτε αχ, ούτε βαχ, θέλει να ακούει η κυβέρνηση. Γιατί δε θέλει να στεναχωρηθούν οι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών και από τα δάκρυά τους μουτζουρωθούν Μάαστριχτ, ΓΚΑΤΤ, ΚΑΠ.

Στεναχωριέται η κυβέρνηση, οι καλοί μας βιομήχανοι, οι μεσάζοντες, οι μεγαλοκαρχαρίες και όλοι όσοι υπέγραψαν αυτά τα "χαρτιά". Είναι το "Ευαγγέλιό" τους και θέλουν όλοι να το προσκυνάν, φτωχοί κι αδικημένοι.

Και να που οι αγρότες δεν "υπήκουσαν" και σήκωσαν μπαϊράκι δικό τους. Βγήκαν σε κάμπους και βουνά, σε πλατείες και σε δρόμους, βγήκαν στην Εθνική... Και αυτό γιατί τα "χαρτιά" αυτά, που δεν τα υπέγραψαν οι ίδιοι, τους τυλίγουν το παρόν και το μέλλον τους. Και όχι μόνο το δικό τους, αλλά και το μέλλον ολόκληρης της χώρας. Γι' αυτό τούς τα κρατούσαν μυστικά, γι' αυτό δεν ήθελαν και δε θέλουν το δημοψήφισμα.

Οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους "παρακώλυσαν" την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, που θα οδηγήσει τη χώρα πιο πέρα από το 2000! Χάλασαν την ευρωπαϊκή της μόστρα και είδαν τα τρακτέρ της οργής και εκεί στις Βρυξέλλες, παντού.

Λένε, μάλιστα, ότι θα το ξανακάνουν, γιατί οι υποδείξεις της κυβέρνησης των Αθηνών και της "μεγάλης" κυβέρνησης των Βρυξελλών είναι ίδιες.

Αγύριστα κεφάλια αυτοί οι αγρότες, γονατίζουν μόνο στα χωράφια τους, για να φυτέψουν ή να μαζέψουν τον ιδρώτα τους. Τους χρειάζεται να επέμβει η "Δικαιοσύνη", στους απείθαρχους! Και επειδή αυτή είναι τυφλή και ανεξάρτητη, της άνοιξαν τα μάτια, μη τυχόν και βάλει στο σκαμνί τους πραγματικά υπεύθυνους. Αυτούς που χρόνια τώρα, πότε με την μπλε και πότε με την πράσινη πολιτική τους, όχι μόνο τη συγκοινωνία παρακωλύουν, αλλά κλέβουν το ψωμί των παιδιών, τον ιδρώτα των αγροτών και των άλλων εργαζομένων.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη μετατροπή των δικαστηρίων σε "διαρκή αγροτοδικεία", που θα δικάζουν τους αγρότες για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Για λόγους δε εκδίκησης, επιχειρούν να αποκλείσουν τους αγρότες που διώκονται, από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Οι δίκες και οι καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος των αγροτών πρέπει να παραγραφούν. Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να δώσει άμεση πολιτική λύση στο πρόβλημα. Ανέστειλε τόσες και τόσες δίκες για μεγάλα σκάνδαλα και σέρνουν στα δικαστήρια τους αγρότες, που αγωνίστηκαν για το δίκιο και το ψωμί τους.Το θέμα, μας αφορά όλους. Να υψώσουμε αγωνιστικό ανάχωμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΥΖΗΚΩΣΤΑΣ

Τρικοκκιά Γρεβενών


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ