Κυριακή 25 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση ειρήνης στις βάσεις της νέας τάξης

Σήμερα οι συγκεντρώσεις στη βάση των ιπταμένων ραντάρ στο Ακτιο και στο ορμητήριο της "Φωνής της Αμερικής" στο Εράσμιο Ξάνθης

Το φιλειρηνικό κίνημα δίνει ραντεβού σήμερα Κυριακή σε δύο βάσεις - ορμητήρια της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού που βρίσκονται επί του ελληνικού εδάφους. Στο Ακτιο,απ' όπου απογειώνονται τα αεροπλάνα "ΑΒΑΚΣ", οι "ιπτάμενοι κατάσκοποι" του ΝΑΤΟ και στο Εράσμιο Ξάνθης,απ' όπου εκπέμπει την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα της η "Φωνή της Αμερικής".

Στο Ακτιο

Οι Επιτροπές Ειρήνης ΒΔ Ελλάδας και οι αντίστοιχες κινήσεις της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη διοργανώνουν σήμερα Κυριακή στις 11 π.μ. πορεία ειρήνης από την Πρέβεζα στο Ακτιο,στη ΝΑΤΟική βάση των ιπταμένων ραντάρ τύπου ΑΒΑΚΣ. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Φόρο Πρέβεζας. Βασικό αίτημα της συγκέντρωσης είναι να κλείσει η ΝΑΤΟική βάση και να σταματήσουν οι ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια.

- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος στην πορεία στο Ακτιο. Η αναχώρηση θα γίνει με λεωφορεία στις 8.30 π.μ. από το Εργατικό Κέντρο και την πλατεία Δημοκρατίας.

- Από την Αρτα λεωφορεία για το Ακτιο θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. από την πλατεία Κιλκίς. Η μεταφορά θα είναι δωρεάν.

Στο Εράσμιο Ξάνθης

Οι Επιτροπές Ειρήνης των Νομών Αν. Μακεδονίας - Θράκης και τα αντίστοιχα παραρτήματα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, στέλνουν το δικό τους μήνυμα ειρήνης και αντίστασης στη Νέα Τάξη, με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ., έξω από τις ραδιοφωνικές εγκαταστάσεις της "Φωνής της Αμερικής" στο Εράσμιο Ξάνθης.Στη συγκέντρωση καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι φιλειρηνικοί πολίτες, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία στην περιοχή τους του ιδεολογικού οργάνου της Νέας Τάξης, του εργαλείου απροκάλυπτης επέμβασης, ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια.

- Αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη θα γίνει στις 9 π.μ. μπροστά από το Δημαρχείο.

- Από την Ξάνθη η αναχώρηση για το Εράσμιο θα γίνει με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. από την πλατεία Ελευθερίας. Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης καλεί όλες τις Ξανθιώτισσες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καβάλας καλεί στη σημερινή συγκέντρωση. Η αναχώρηση θα γίνει στις 9.30 π.μ. από τον Δημοτικό Κήπο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org