Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάλι 25 χρόνια στον Γ. Κοσκωτά

Η πρωτόδικη ποινή, που είχε επιβληθεί στον μεγαλοαπατεώνα Γ. Κοσκωτά, επικυρώθηκε χτες από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, μετά από οχτάμηνη ακροαματική διαδικασία για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα ίδια κακουργήματα (υπεξαίρεση 32 δισ. δρχ. από την τράπεζα, πλαστογραφία) και τον καταδίκασε σε 25ετή κάθειρξη με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Σημειώνεται ότι το ίδιο ελαφρυντικό τού είχε αναγνωριστεί και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά η Εισαγγελία Εφετών είχε ασκήσει έφεση, διαφωνώντας με την απόφαση αυτή. Χωρίς οποιοδήποτε ελαφρυντικό, η προβλεπόμενη ποινή θα ήταν αυτή της ισόβιας κάθειρξης.

Πάντως, ο Γ. Κοσκωτάς θα βρίσκεται εκτός φυλακής το 2000, δεδομένου ότι θα έχει εκτίσει μέχρι τότε τα 3/5 της ποινής του, αφού ανήκει στους κρατουμένους που εργάζονται.

Οι πρώην στενοί συνεργάτες του Γ. Κοσκωτά στην Τράπεζα Κρήτης και την εκδοτική εταιρία "Γραμμή" καταδικάστηκαν σε μικρές ποινές, τις οποίες εξαγόρασαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Συγκεκριμένα, ο Παν. Βακάλης καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια (τόσα περίπου είχε παραμείνει και στη φυλακή, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε 16,5 χρόνια κάθειρξη), οι Ιω. Σακαλής και Γ. Μουρελάτος σε 3,5, ο Ευστρ. Μαράντος σε 2,5 και οι Δημ. Κουνελάκης και Αναστ. Παλιεράκης σε 2 χρόνια φυλάκιση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ