• Ανακοίνωση - καταγγελία της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ
  • "Αθώα του αίματος" επιδιώκει να εμφανιστεί η κυβέρνηση για το κλίμα που γεννά τέτοια φαινόμενα
  • - Παρανοϊκός, φαντασιόπληκτος, μασόνος και σατανιστής! Ολα αυτά μαζί, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ανθρώπους του Πνεύματος, ο Νίκος Καζαντζάκης,όπως τουλάχιστον περιγράφεται στην εγκύκλιο του... - 1997-05-22 00:00:00.0"/>
  • Ανακοίνωση - καταγγελία της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ
  • "Αθώα του αίματος" επιδιώκει να εμφανιστεί η κυβέρνηση για το κλίμα που γεννά τέτοια φαινόμενα
  • - Παρανοϊκός, φαντασιόπληκτος, μασόνος και σατανιστής! Ολα αυτά μαζί, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ανθρώπους του Πνεύματος, ο Νίκος Καζαντζάκης,όπως τουλάχιστον περιγράφεται στην εγκύκλιο του... - 1997-05-22 00:00:00.0" /> Σκοταδισμός στα σχολεία | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 22 Μάη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 7
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Σκοταδισμός στα σχολεία
    • Σχολικός σύμβουλος "ρίχνει στην πυρά" το έργο του Ν. Καζαντζάκη
    • Ανακοίνωση - καταγγελία της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ
    • "Αθώα του αίματος" επιδιώκει να εμφανιστεί η κυβέρνηση για το κλίμα που γεννά τέτοια φαινόμενα

    "Παρανοϊκός, φαντασιόπληκτος, μασόνος και σατανιστής!" Ολα αυτά μαζί, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ανθρώπους του Πνεύματος, ο Νίκος Καζαντζάκης,όπως τουλάχιστον περιγράφεται στην εγκύκλιο του σχολικού συμβούλου Αχιλλέα Πιτσίλκα,που στάλθηκε προς τους θεολόγους καθηγητές των Νομών Λάρισας, Μαγνησίας και Πιερίας και τους καλεί να μη διαβάζουν το έργο του, αλλά και να αποτρέπουν τους μαθητές τους από το διάβασμα τέτοιων... ανίερων συγγραμμάτων!

    Στην εγκύκλιο του Αχ. Πιτσίλκα, αφού γίνονται μια σειρά αυθαίρετες κρίσεις πάνω στο έργο του Ν. Καζαντζάκη, τονίζεται πως "εξαιτίας της μεγάλης κυκλοφορίας των έργων του, είναι ανάγκη, κάθε θεολόγος καθηγητής να αποτρέψει τους μαθητές από την ανάγνωση των έργων του Καζαντζάκη, εφόσον έγραφε αποκλειστικά έργα αντιχριστιανικά και είχε για στόχο του το ξεθεμελίωμα της Εκκλησία του Χριστού στον κόσμο. Εφόσον δηλαδή ο Καζαντζάκης λοιδορεί το Χριστό, ενώ εξυμνεί όχι μονάχα τον Ιούδα, αλλά και αυτό τον Εωσφόρο, που "έλαμπε" στο μυαλό του, είναι φανερό ότι οδηγούνται στη διαστροφή της αλήθειας ή ακριβέστερα στον σατανισμό ανεπίγνωστα όλοι οι αναγνώστες των έργων του αυτοθεοποιημένου Καζαντζάκη...".

    Η εγκύκλιος αυτή είχε σταλεί στα σχολεία των παραπάνω νομών από τις 21 Μάρτη, ωστόσο έγινε γνωστή στο υπουργείο Παιδείας, πριν από δύο μέρες, οπότε και ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος έκανε χτες την παρακάτω δήλωση: "Κατ' αρχήν χαρακτηρίζουμε την ενέργεια του σχολικού συμβούλου ως αναβίωση μεσαιωνικής νοοτροπίας και ως ένα ευτυχώς μοναδικό στην εποχή μας, στη χώρα μας κρούσμα πνευματικού αποκλεισμού. Το υπουργείο Παιδείας, εμβρόντητο κυριολεκτικά, γιατί δεν μπορεί να αφήσει τον Καζαντζάκη να ξανασταυρωθεί, λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ηδη έχουμε δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να κινήσει τη διαδικασία Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης και γι' αυτό το λόγο θέτουμε στη διάθεση της υπηρεσίας το Σχολικό Σύμβουλο, προκειμένου να διευκολυνθεί αυτό το έργο. Ηδη έχουμε δώσει εντολή, προς όλους τους παραλήπτες της εγκυκλίου που έστειλε ο σχολικός σύμβουλος να μη τη λάβουν υπόψη τους".

    "Αθώα του αίματος", δηλαδή, η κυβέρνηση... Το γεγονός ότι η ίδια ήταν που πριν μερικούς μήνες απειλούσε να στείλει στην "πυρά" (σ.σ.: συγνώμη, στον εισαγγελέα) τους δημοσιογράφους που έγραφαν υπέρ των αγροτών, προφανώς θεωρείται... "άσχετο", όσον αφορά τη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος για την έκδοση τέτοιων εγκυκλίων. "Ασχετο" επίσης θεωρείται η τακτική ανάσυρσης χουντικών νόμων από την κυβέρνηση, επειδή έτσι έκρινε ότι θα προασπίσει την εξουσία της ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις του Γενάρη. "Ασχετο", επίσης, το γεγονός ότι όλη η κυβερνητική προπαγάνδα (από τον "κοινωνικό διάλογο" μέχρι το Μάαστριχτ) προωθείται μέσα από τη γραμμή "εμείς έχουμε δίκιο και όσοι αντιδρούν υπηρετούν τη στασιμότητα και την εθνική ήττα"...

    Ο σκοταδισμός δε θα περάσει

    Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την παραπάνω απαράδεκτη οδηγία, εξέδωσε η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, στην οποία τονίζεται ότι "τέτοιες οδηγίες μας φέρνουν πίσω σε καταδικασμένες και ξεπερασμένες εποχές, ζωντανεύουν μάγισσες του μεσαίωνα. "

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει απ' το ενιαίο - δημόσιο - δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, ενώ οι αντιστάσεις και ο αγώνας των μαθητών - εκπαιδευτικών για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας - δωρεάν - παιδείας δυναμώνουν, η ενέργεια του σχολικού συμβούλου αποτελεί το λιγότερο μια απαράδεκτη πρόκληση. Η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ καλεί όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονιούς να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, να περιθωριοποιήσουν, να εντείνουν τον αγώνα τους για ένα πραγματικά σύγχρονο δημόσιο - δωρεάν σχολείο. Η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση, να αναλάβει τις ευθύνες του, να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και να πάρει ό,τι μέτρα χρειάζονται".


    Κορυφή σελίδας
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ