Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο πλευρό των αγροτών ο ΔΣΑ

Ο μεγαλύτερος δικηγορικός σύλλογος της χώρας τάσσεται υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης για παύση των διώξεων. Εκπρόσωποι της διοίκησης θα παραβρεθούν ως συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη των μελών της Πανθεσσαλικής Επιτροπής

Η λύση στο μείζον πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με τις μαζικές διώξεις χιλιάδων αγροτών και την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, είναι η νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή. Την άποψη αυτή υποστηρίζει με χτεσινή ανακοίνωσή του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), που είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας.

Στα δικαστήρια, ως γνωστόν, εκκρεμούν δίκες χιλιάδων αγροτών, επειδή συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Στις 23 Μάη δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τα μέλη της Πανθεσσαλικής και άλλοι αγρότες, ενώ σήμερα, στη Θήβα, δικάζονται άλλοι 7 αγρότες για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις.Καθώς, όμως, το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή για το σταμάτημα των διώξεων εναντίον των αγροτών τάχθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ σε συνάντηση που είχε μαζί τους η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα την περασμένη Παρασκευή. Στο αίτημα αυτό των αγροτών εκφράστηκαν θετικά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκκρεμεί συνάντηση της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα με τον Κ. Σκανδαλίδη, γενικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΔΣΑ στη χτεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι με την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και με τις διεξαγόμενες ομαδικές δίκες, αλλά και με αυτές που εκκρεμούν "έχει δημιουργηθεί μείζον κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα". Παράλληλα, δηλώνει ότι "παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις συνεχιζόμενες σ' ολόκληρη τη χώρα διώξεις των αγροτών που συμμετείχαν σε παλαιότερες, αλλά και στις πρόσφατες αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις".

Η απόφαση για έκφραση αλληλεγγύης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ προς τους αγρότες πάρθηκε ομόφωνα και μετά από αίτηση των συμβούλων Π. Γιαλετσέλη,Β. Δημόπουλου και Δ. Σαραφιανού να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα με τις ομαδικές δίκες και καταδίκες των αγροτών για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε επίσης εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ να παραβρεθούν ως συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη των μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και άλλων αγροτών που γίνεται στις 23 Μάη στο Πλημμελειοδικείο της Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ