Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Πορευόμαστε αγωνιστικά για το μέλλον

Την Κυριακή 18 Μάη πορευόμαστε αγωνιστικά στα χνάρια της ειρήνης, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη.Η ΕΕΔΥΕ οργανώνει τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο των Μαραθωνομάχων και θα καταλήξει στην Αθήνα. Την ίδια μέρα, θα γίνουν κεντρικές εκδηλώσεις κατά περιοχή, ενώ δεκάδες φιλειρηνικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές σ' όλη την Ελλάδα.

Οι νέοι από το Σάββατο το απόγευμα θα στήσουν τη δική τους κατασκήνωση ειρήνης στην παραλία στο Ζούμπερι,έξω από τη Ν. Μάκρη. Η πρωτοβουλία ανήκει σε τοπικές κινήσεις της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη". Την άλλη μέρα το πρωί θα μπουν στη Μαραθώνια Πορεία, που θα περάσει από εκεί.

Κερασίτσα - Τρίπολη

Από τη γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κερασίτσα Αρκαδίας, οι Επιτροπές Ειρήνης όλων των νομών της Πελοποννήσου θα στείλουν την Κυριακή 18 Μάη το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα. Η πορεία θα ξεκινήσει το μεσημέρι στις 4 από την Κερασίτσα και θα καταλήξει στην Τρίπολη.Η πορεία θα καταλήξει στην Πλατεία Αρεως στην Τρίπολη, όπου θα μιλήσει ο καθηγητής Στρ. Κουνιάς,αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Λάκη Χαλκιά.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα γίνουν κατασκήνωση ειρήνης στην Τεγέα από τη "Νεανική Δράση" και ποδηλατικοί αγώνες, όπου οι ποδηλάτες οι οποίοι θα προέρχονται από όλους τους νομούς θα κάνουν το γύρο της Τεγέας.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας καλεί όλους τους φίλους της ειρήνης, τη Νομαρχιακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, κάθε μαζικό φορέα, εργατικό σωματείο, σύλλογο, μαθητικό συμβούλιο της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στην πορεία από την Κερασίτσα στην Τρίπολη. Την Κυριακή θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Κερασίτσα από Καλαμάτα, Πύλο και Μεσσήνη.Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 0721 - 2573 και 0721 - 29422
Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 18 Μάη, το κίνημα ειρήνης έχει το λόγο. Η ΕΔΥΕΘ διοργανώνει μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από το στρατόπεδο "Νταλίπη",όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το στρατηγείο της ΝΑΤΟικής μεραρχίας και θα καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πορεία θα περάσει από το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη,στον τόπο δολοφονίας του, το 1963, όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών. Στην Πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει η κεντρική ομιλία και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Αποκλεισμός της Σούδας

Στην Κρήτη,με τη βάση της Σούδας, το Πεδίο Βολής και τόσες άλλες ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις, οι Επιτροπές Ειρήνης και οι "Νεανικές Δράσεις" και των τεσσάρων νομών του νησιού διοργανώνουν παγκρήτιο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στα Χανιά και συμβολικό αποκλεισμό της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα κατά πόλη: Ηράκλειο 235.749, 286.712, 233.192, Χανιά 88.389, Ρέθυμνο 22.926, Λασήθι 26.284.

Περικύκλωση του Αραξου

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πάτρας, Αιγίου και Πύργου και τα αντίστοιχα παραρτήματα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και άλλους μαζικούς φορείς των γύρω νομών, διοργανώνουν την Κυριακή 18 Μάη φιλειρηνική - αντιπολεμική εκδήλωση στη ΝΑΤΟική βάση του Αραξου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατοδρομία Ειρήνης, η οποία θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ. από την πλατεία Τριών Συμμάχων και θα καταλήξει στη βάση του Αραξου. Τις εκδηλώσεις Ειρήνης συμπληρώνει η διοργάνωση Αγώνα Δρόμου Ειρήνης.Οι δρομείς θα ξεκινήσουν στις 7.15 μ.μ. και μέσω των οδών Πατρών - Πύργου και Παπαφλέσσα θα τερματίσουν στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών.

Το πρόγραμμα της πορείας είναι το ακόλουθο:

- Στις 3 μ.μ. αναχώρηση από την πλατεία Γεωργίου με πούλμαν και ΙΧ αυτοκίνητα.

- Στις 4 μ.μ. άφιξη στη βάση. Χαιρετισμοί.

- Στις 5.30 μ.μ. αναχώρηση από Αραξο.

- Στις 6 μ.μ. στάση στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαγιάς.

- Στις 6.45 μ.μ. αναχώρηση από Κ. Αχαγιά.

- Στις 7.15 μ.μ. στάση στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών.

- Στις 7.30 μ.μ. αναχώρηση από τις Ιτιές.

- Στις 7.45 μ.μ. εκκίνηση πεζοπορίας από το εργοστάσιο της ΑΒΕΞ και, μέσω Ανθείας και Λεωφόρου Πράτσικα, τερματισμός στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ