Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία και μέσα σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης η εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κάτεργου της Μακρονήσου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Κρατουμένων Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) και έγινε στο Θέατρο του Δήμου Αμπελοκήπων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν το στέλεχος της ΠΕΚΑΜ, Νίκος Ζαχόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις διώξεις και τα βασανιστήρια που υπέστησαν χιλιάδες αγωνιστές κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη σφαγή που έγινε στις 29 Φλεβάρη του 1947.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η απαγγελία του ποιήματος ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ από τον ίδιο τον μακρονησιώτη ποιητή Βασίλη Βαϊτση.

Χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ, Σεραφείμ Καρασάββας, ενώ την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης η Λίτσα Βαριεμέζη.Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της μεικτής χορωδίας Μαντολινάτας του Α και Β ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, του χορευτικού τμήματος γυναικών των ΚΑΠΗ, καθώς επίσης και του Θεατρικού Τμήματος του δήμου. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια της αντίστασης και του αγώνα ερμηνευμένα από το νεανικό συγκρότημα του Δήμου ΛΑΜΟΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ