Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ
Βήμα συντονισμού και κοινής δράσης

Διοργανώνεται από την ΕΕΔΥΕ την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα

Αποφασιστικό βήμα για το συντονισμό των κινημάτων ειρήνης της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσει η Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη των Κινημάτων Ειρήνης, η οποία διοργανώνεται από την ΕΕΔΥΕ στην Αθήνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μάη.Η ΕΕΔΥΕ αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, όπου θα παρουσιάσει τους στόχους της πρωτοβουλίας αυτής.

Κεντρικό σύνθημα της διάσκεψης είναι: "Παλεύουμε για Ευρώπη ειρήνης και φιλίας και όχι Ευρώπη της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης".Στη συνάντηση μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι κινημάτων ειρήνης από τις παρακάτω ευρωπαϊκές χώρες: Ρουμανία, Ρωσία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Γερμανία, Αυστρία, Κύπρο, Γαλλία. Επίσης θα συμμετέχει ο Ρομές Σάντρα, επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΕ, καθώς και εκπρόσωποι του ΠΣΕ.

Η Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη των Κινημάτων Ειρήνης είναι η πρώτη διεθνής πρωτοβουλία, μετά την ανάθεση στην ΕΕΔΥΕ από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) της ευθύνης για το συντονισμό των κινημάτων ειρήνης ολόκληρης της Ευρώπης.

Στη διάσκεψη θα συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη στα πλαίσια της "νέας τάξης" και υπό το φως των εξελίξεων, με βάση τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, τη διεύρυνσή του προς Ανατολάς, τις επεμβάσεις, τους νέους εξοπλισμούς. Μετά το τέλος των εργασιών της, οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών κινημάτων ειρήνης θα πάρουν μέρος στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ