Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Σικέ" διάλογος...

Την ερχόμενη Τετάρτη αρχίζει ο "διάλογος" εφοπλιστών και ΠΝΟ, υπό την αιγίδα του ΥΕΝ, για την επικύρωση των εργοδοτικών αποφάσεων

Διάλογο στον οποίο καλούνται οι ναυτεργάτες να διαπραγματευτούν τον... αφανισμό τους από τα πλοία, ξεκινά από την ερχόμενη Τετάρτη 7 του μήνα,υπό την... αιγίδα του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας,η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών με τη σύμφωνη γνώμη της πλασματικής πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η συνάντηση μεταξύ των τριών πλευρών που καθορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι, αποτελεί ένα διάλογο "σικέ", αφού οι εφοπλιστές έχουν κάνει σαφές ότι οι αποφάσεις τους για την αφαίρεση κάθε κατάκτησης των ναυτεργατών, είναι από καιρό ειλημμένες! Ο διάλογος αυτός έχει μοναδικό σκοπό να καταστήσει τους ναυτεργάτες συνένοχους στην εφοπλιστική επέλαση που προετοιμάζεται.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Ι. Λύρας,σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, διαβεβαίωσε ότι η Ενωση δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις προκλητικές αξιώσεις της για τη δραστική μείωση των Ελλήνων ναυτεργατών αρχικά από τα ποντοπόρα πλοία. Οι εφοπλιστικές αξιώσεις έχουν να κάνουν με την παραμονή στα ποντοπόρα πλοία και ανάλογα με την κατηγορία τους έξι, εφτά και οχτώ Ελλήνων ναυτεργατών, συμπεριλαμβανομένου στον αριθμό αυτό και ενός μαθητευόμενου!

Επίσης, η Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου ΚΟΜΙΤΙ στα Δελτία Ενημερώσεως που εξέδωσε το Φλεβάρη και το Μάρτη, έκανε σαφές ότι "η προσπάθεια του ΥΕΝ να μετατρέψει το θέμα σε διμερή διαφορά με τη ναυτεργασία, δεν πρόκειται να αποδώσει" και συμπλήρωνε: "Η άρση της υποχρεωτικής ναυτολογήσεως Ελλήνων ναυτικών στα υπό ελληνική σημαία πλοία, αποτελεί αναγκαίο μέτρο για την επιβίωση μιας διεθνούς ναυτιλιακής επιχειρήσεως"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ