Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλήγμα, το "πάγωμα" των επιδομάτων

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, για την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ

Σαν ένα ακόμη πλήγμα για το ήδη πολύ χαμηλό εισόδημα των εργαζομένων, χαρακτηρίζεται το "πάγωμα" για τέταρτη συνεχή χρονιά των οικογενειακών επιδομάτων, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Δ. Κουμπούρης.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές, το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δήθεν "αναπροσαρμόζει" το ύψος των επιδομάτων παιδιών για το '96, που χορηγεί ο ΟΑΕΔ,στην ουσία τα μειώνει αφού δε δίνεται καμιά αύξηση, ενώ επισημαίνουν πως για τέταρτη συνεχή χρονιά τα οικογενειακά επιδόματα παραμένουν παγωμένα. Τονίζουν δε ότι αποτελεί πρόκληση το γεγονός πως μόνο το 50% των εσόδων του ΟΑΕΔ που προέρχονται από εισφορές εργοδοτών εργαζομένων υπέρ του Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών, καταβάλλεται γι' αυτό το σκοπό. Τα υπόλοιπα - υπογραμμίζουν - διατίθενται για την κάλυψη άλλων λογαριασμών του ΟΑΕΔ, για την επιδότηση εργοδοτών ακόμα και για την επιχορήγηση του Ταμείου των "εργατοπατέρων".

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εργασίας: Αν θα προχωρήσει στην αλλαγή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, ώστε οι εισφορές 2% υπέρ του Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών να διατίθενται στους εργαζόμενους δικαιούχους και όχι για την κάλυψη άλλων λογαριασμών του ΟΑΕΔ. Και αν θα ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων να δοθεί αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα κατά 50%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ