Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Με υψηλό ηθικό οι Ευρωπαίοι

Ο ΠΑΟ υποδέχεται αύριο την ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός τον Ηρακλή. Στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ

Με γεμάτες μπαταρίες επέστρεψαν από την Ευρώπη Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Η νίκη στο Ζάγκρεμπ επί της Τσιμπόνα και το κυριότερο η καλή απόδοση του Ουίλκινς, άλλαξαν άρδην το κλίμα στο... στρατόπεδο των "πρασίνων", γεγονός που αναγνωρίζεται και από τον Λ. Σούμποτιτς. "Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μια μεγάλη επιτυχία που τον ανεβάζει ψυχολογικά", τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ που θα βρεθεί αύριο για δεύτερη φορά αντίπαλος του Μπ. Μαλίκοβιτς. Την πρώτη ως προπονητής του Ηρακλή. Ο Σλοβένος αναγνωρίζει ότι "ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί", αλλά δεν το βάζει κάτω. Απόδειξη ότι για πρώτη φορά φέτος οι παίκτες της ΑΕΚ αποσύρθηκαν σε ξενοδοχείο. "Δεν πρόκειται να κατέβουμε στο γήπεδο με τα χέρια ψηλά. Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό", υπογράμμισε.

Ολυμπιακός και Ηρακλής θα συναντηθούν για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες, ενώ η τέταρτη είναι προγραμματισμένη για τις 7 Φλεβάρη στο Ιβανώφειο. Οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν δύο νίκες, ενώ στο παιχνίδι του Φαλήρου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είχαν νικήσει με 72 - 62. Σε σύγκριση με εκείνο το παιχνίδι θα απουσιάσει ο Ζντοβτς, ενώ ο Ρόι Τάρπλεϊ που φέρεται ως ο πιθανότερος διάδοχός του, αναμένεται να φτάσει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λάρισα απέναντι στην τοπική ομάδα που είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος στην έδρα της. Οι Θεσσαλονικείς χωρίς περιθώρια απωλειών, ετοιμάζονται παράλληλα για το κρίσιμο παιχνίδι της Τρίτης με την Ντιναμό Μόσχας, από το οποίο θα κριθεί το μέλλον τους στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Το ζητούμενο είναι η απόδοση του Μπουντούρη που προέρχεται από τραυματισμό. Χωρίς αυτόν το παιχνίδι με την Ντιναμό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Οι παίκτες του Πανιωνίου πληρώθηκαν χτες το μισθό του Δεκέμβρη και θα πάνε με άλλη ψυχολογία στο Περιστέρι για το παιχνίδι με την τοπική ομάδα. Ο Καράγκουτης που είχε χτυπήσει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι παρών στον αγώνα, ενώ ενδέχεται να καθίσει για πρώτη φορά φέτος στον πάγκο ο Φ. Χριστοδούλου. Η ομάδα του Ντρ. Σάκοτα έχει την παράδοση με το μέρος της, αλλά και τον Λοτερντέι που κάνει τη διαφορά κοντά στη ρακέτα.

Ο Αρης μπορεί να βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά οι ψίθυροι περί αντικατάστασης ενός εκ των δύο ξένων δε λένε να σταματήσουν. Οι "κίτρινοι" φιλοξενούν το Σπόρτιγκ και η νίκη τους κάθε άλλο παρά θεωρείται δεδομένη.

Ντέρμπι στην ουρά

Ο θάνατό σου η ζωή μου στο Μετς. Αμπελόκηποι και Ηράκλειο διασταυρώνουν τα βέλη τους σ' έναν αγώνα χωρίς αύριο. Το Ηράκλειο θα ελπίζει στην παραμονή μόνο με νίκη, ενώ οι Αμπελόκηποι που είχαν πάρει τους βαθμούς της νίκης στον Α γύρου, με ήττα θα αρχίζουν να ετοιμάζουν τα πλάνα τους για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Στου Παπάγου η τοπική ομάδα με τον Αμπντελνάβι στη δύναμή της φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πάτρας. Η νίκη σφραγίζει την παραμονή στην κατηγορία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ