Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συντριπτικά και εξόφθαλμα τα στοιχεία ενοχής του Καλαμπόκα

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης του στελέχους της ΟΝΝΕΔ, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 χρόνων

Ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία έχει η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία, ο Γ. Καλαμπόκας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών και τριών μηνών για ανθρωποκτονία. Την κατηγορηματική αυτή άποψη εξέφρασε χτες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Λαμπίρης, και πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του Γ. Καλαμπόκα, ενώ παράλληλα, υποστήριξε ότι τα στοιχεία ενοχής του είναι συντριπτικά και εξόφθαλμα.

Ο Γ. Καλαμπόκας σκότωσε το Γενάρη του 1991, με βαρύ σιδερένιο αντικείμενο, τον καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, στην Πάτρα, μαζί με άλλους ακροδεξιούς και φασίστες, που ήταν οργανωμένοι σε "ομάδα κρούσης" για να καταστείλουν απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών. Εκείνη την περίοδο ο Γ. Καλαμπόκας ήταν στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε σε κάθειρξη 17 ετών και και τριών μηνών.

Στην αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας, ο Γ. Καλαμπόκας ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε νόμιμη σύνθεση των ένορκων δικαστών, η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία και υπάρχουν αντιφάσεις. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν του αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο πως χτύπησε τον Ν. Τεμπονέρα "εν βρασμώ ψυχής" και ότι βρισκόταν σε "νόμιμη άμυνα"!

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία, ο Γ. Καλαμπόκας είχε κτυπήσει τον Ν. Τεμπονέρα με ιδιαίτερη μανία και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να έχει προκληθεί.

Την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης του Γ. Καλαμπόκα πρότεινε και η πολιτική αγωγή, χαρακτηρίζοντάς την ως αβάσιμη. Επίσης, πρότεινε να κλείσει αυτή η υπόθεση που έχει καταταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ