Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 86 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΟΤΑ
με ... νέα πρόσωπα

Ο νέος πρωθυπουργός παραλαμβάνει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Κ. Σημίτης πήρε, τελικά, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την εντολή να συνεχίσει την πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή καθορίζεται από τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα και την άρχουσα τάξη της χώρας.

Η εκλογή του Κ. Σημίτη ήταν το αποτέλεσμα δύο επεισοδιακών ψηφοφοριών, οι οποίες - κινούμενες μέσα στο κλίμα που τις τελευταίες βδομάδες έχει διαμορφωθεί στο κυβερνών κόμμα - αποτέλεσαν την αποθέωση των πολύμορφων παρεμβάσεων ντόπιων και ξένων κέντρων, του παρασκηνίου και της εσωκομματικής ίντριγκας.

"Ο Κ. Σημίτης, ως νέος πρωθυπουργός, παραλαμβάνει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής και της υποχρέωσης να εξοφλήσει τα "γραμμάτια", τόσο της υποτέλειας στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, όσο και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας",δήλωσε χτες ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκης Κοψίδης, σχετικά με την εκλογή του νέου πρωθυπουργού.

Ο νέος πρωθυπουργός, αμέσως μετά την εκλογή του και προφανώς για λόγους εσωκομματικής κατανάλωσης, μίλησε για τρίπτυχο πλαίσιο δράσης με το σύνθημα"ενότητα - ανανέωση - νίκη" και υποσχέθηκε... νέο "ήθος" και "ύφος". Αμέσως μετά, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο "Ωνάσειο", διαβεβαίωσε τον Α. Παπανδρέου ότι θα συνεχίσει το έργο του.

"Κριτήριο για το "ήθος" και το "ύφος" της εξουσίας - σχολίασε τις πρωθυπουργικές δηλώσεις ο Μ. Κοψίδης - είναι η στάση απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι η υποταγή στα κελεύσματα των πολυεθνικών και του ντόπιου κεφαλαίου, που ακολουθεί σύσσωμη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ", και κατέληξε:

"Πραγματική "νέα σελίδα", αλλαγή, σε φιλολαϊκή κατεύθυνση μπορεί να υπάρξει μόνο από ένα συσπειρωμένο λαϊκό κίνημα και την πάλη του εναντίον των συντηρητικών πολιτικών που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα στη χώρα μας".


ΣΕΛ.  3   -   5

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ