Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι... εγγυητές

Είναι αυτοί που θα "εγγυηθούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις ατομικές ελευθερίες" για τις χώρες που είναι ή γίνονται μέλη τους. Πόσες φορές έχει ακουστεί αυτή η ψευδαίσθηση για την Ευρωπαϊκή Ενωση από πολιτικούς και κονδυλοφόρους θεωρητικούς στη χώρα μας, αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Τόσες που μερικοί λέγε λέγε την πιστεύουν κιόλας στις μέρες της εικονικής πραγματικότητας που ζούμε.

Και όμως η αληθινή εικόνα του χαρακτήρα της αντιδημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ενωσης αποκαλύπτεται καθημερινά όχι μόνο στις μεγάλες της αποφάσεις, που κρίνουν τις τύχες των λαών, αλλά μέχρι και στις ελάχιστες "λεπτομέρειες". Χτες μόλις, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Κομισιόν απέλυσε έναν από τους υπεύθυνους του νομισματικού τομέα, γιατί τόλμησε σε βιβλίο του, με τίτλο "Η σάπια καρδιά της Ευρώπης", να διατυπώσει αρνητικές κρίσεις γύρω από τη Νομισματική Ενωση.

Και όμως! Ο Μπέρναντ Κόνολι ήταν πιστός τους υπάλληλος από το 1978. Δούλευε και παρήγε έργο για την ολοκλήρωση της ΟΝΕ και διηύθυνε το μηχανισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Το "έγκλημά" του ήταν προφανώς ότι στον ελεύθερο χρόνο του επιχείρησε να "στοχάζεται ελεύθερα", έχοντας και αυτός ο κακομοίρης μάλλον πάρει στα σοβαρά τα κηρύγματα για "ελευθερία λόγου και σκέψης"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ