Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι πράξεις του απαντούν στον μητροπολίτη Αγαθάγγελο

Με επιστολή του στο "Ρ" ο μητροπολίτης Ν. Σμύρνης ισχυρίζεται ότι απέστειλε από τις 9 του Οκτώβρη τα σχετικά δικαιολογητικά για τη συνταξιοδότηση του ιερέα Ε. Σκορδά. Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του ο "Ρ" αποκάλυψε ότι ο μητροπολίτης Ν. Σμύρνης Αγαθάγγελος,έξω από κάθε ηθική και λογική, παρεμποδίζει τη συνταξιοδότηση του εφημέριου Ευάγγελου Σκορδά.Συγκεκριμένα, ότι αρνούνταν να αποστείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί ο εφημέριος, ο οποίος κρίθηκε από τη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ότι δικαιούται αναπηρική σύνταξη λόγω καρδιακής πάθησης. Εναντίον του μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Αγαθάγγελου έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων, όπως πλαστογραφία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και ψευδή βεβαίωση.

Με επιστολή του ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος μάς κατηγορεί για "ανακρίβειες και συκοφαντίες". Συγκεκριμένα, γράφει στην επιστολή του: "Το δημοσίευμά σας γέμει ανακριβειών και συκοφαντιών. Προς άρσιν όμως πάσης αμφιβολίας σάς γνωρίζομε ότι διά του υπ' αριθμού πρωτοκόλλου Γ 313/9-10-95 εγγράφου της Ιεράς Μητροπόλεως της Ν. Σμύρνης απεστάλη ο συνταξιοδοτικός φάκελος του ιερέως εις το υπουργείο Οικονομικών. Από 1ης Νοεμβρίου 1995 τυγχάνει συνταξιούχος, η δε οργανωτική θέσις αυτού είναι κενή από της ημερομηνίας αυτής και θα πληρωθεί κατά νόμον".

Για άλλη μια φορά, όμως, ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος δε λέει όλη την αλήθεια. Μας γράφει ότι απέστειλε το συνταξιοδοτικό φάκελο στο υπουργείο Οικονομικών. Στην πραγματικότητα όμως, συνεχίζει την παρελκυστική τακτική του και προβάλλει εμπόδια στη συνταξιοδότηση του εφημέριου Ε. Σκορδά. Γνωρίζει ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος ότι θα έπρεπε να αποστείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απολυτήριο έγγραφο από την εφημεριακή θέση, βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών και βεβαίωση αποδοχών του τελευταίου τριμήνου.Αντ' αυτού όμως έστειλε μια απλή βεβαίωση,όπου αναφέρεται: "Αποδεχόμεθα την ως άνω αίτησιν του εν λόγω κληρικού από 31ης Οκτωβρίου 1995, προκειμένου ίνα ούτος συνταξιοδοτηθεί". Σε καμιά περίπτωση, όμως, αυτή η βεβαίωση δεν είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα που απαιτεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τη συνταξιοδότηση του ιερέα.

Τέλος, σχετικά με τον ισχυρισμό του μητροπολίτη Αγαθάγγελου ότι από τις 9-10-1995 απέστειλε τα σχετικά έγγραφα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τον διαψεύδουν τα εξής γεγονότα:

  • Στις 6-11-1995 το υπουργείο Οικονομικών με έγγραφό του ζητάει να αποσταλούν τα σχετικά δικαιολογητικά για τη συνταξιοδότηση.
  • Με το έγγραφο Γ 319/12-10-1995 προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών ο ίδιος ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος διατείνεται με απολυτότητα ότι "ουδεμία σχέση έχει η διαδικασία της συνταξιοδοτήσεως με τη χορήγηση απολυτηρίου εγγράφου, πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών και βεβαίωσιν του εκκαθαριστού του τελευταίου τριμήνου των αποδοχών του". Με αυτή την ενέργειά του παραπλανά την εισαγγελική αρχή και εκδίδεται το υπ' αριθμό 25609Α/17-10-1995 έγγραφο για την ανάκληση της εισαγγελικής παραγγελίας για χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων. Τελικά, στις 27 του Νοέμβρη απέστειλε τα πλήρη έγγραφα, ενώ με το υπ' αριθμό Γ323/17-10-1995 έγγραφό του προς τον πρωτοπρεσβύτερο Ε. Σκορδά καυχιέται ότι "δεν ευδοκίμησε η εισαγγελική παραγγελία για τη χορήγηση των αιτηθέντων εγγράφων".

Για το πώς λοιπόν δικαιολογεί ότι στις 9-10-1995 απέστειλε το φάκελο συνταξιοδότησης στο υπουργείο Οικονομικών, μόνο ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης αντιλαμβάνεται, ενώ τα στοιχεία το διαψεύδουν πλήρως.

Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΒΙΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ