Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Επιλεκτικά η διακίνηση εφημερίδων

Καταγγελίες των περιπτερούχων, με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος

Με εκπροσώπους του Συλλόγου Κατόχων και Μισθωτών Περιπτέρων Μαγνησίας,συναντήθηκε, στο Βόλο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.Οι εκπρόσωποι των περιπτερούχων τον ενημέρωσαν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη διακίνηση του αθηναϊκού Τύπου,λόγω - όπως τόνισαν - της συμπεριφοράς απέναντί τους του ιδιοκτήτη του Πρακτορείου Εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου κ. Παπαδέλου.

Κατήγγειλαν ότι το Πρακτορείο διανέμει επιλεκτικά τις εφημερίδες και τα περιοδικά σε ορισμένα μόνο περίπτερα - π. χ. στα 6 μόνο από τα 73 της Νέας Ιωνίας - κατά παράβαση του νόμου, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο.Τόνισαν, επίσης, ότι η μεροληπτική διανομή δημιουργεί σκόπιμα συνθήκες έλλειψης εφημερίδων - ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι πρωινές εφημερίδες παραλαμβάνονται μετά τη μία το μεσημέρι, μαζί με τις απογευματινές - και ο ιδιοκτήτης του Πρακτορείου, με απειλές ότι θα διακόψει τη συνεργασία του με κάποιους περιπτερούχους, εκβιάζει καταστάσεις κι εκμεταλλεύεται στυγνά έναν ολόκληρο κλάδο.Τελικά - υπογράμμισαν - κατέληξε να θεωρείται προνόμιο για ένα περίπτερο να διαθέτει και να διακινεί αθηναϊκό Τύπο, με ποσοστά κέρδους από 4,5 έως 5,6%.

Κατήγγειλαν, ακόμα, ότι πιθανά διαπράττεται και φορολογική παράβαση εκ μέρους του Πρακτορείου,αφού - όπως υποστηρίζουν - η διανομή γίνεται με συνοδευτικά μη διάτρητα από την Εφορία, όπως μη διατρητές είναι και οι αποδείξεις πληρωμής, ενώ στο τέλος του έτους, αντί εκκαθαριστικών, το Πρακτορείο χορηγεί ένα απλό χαρτί, που αναφέρει μόνο το ποσό που εισέπραξαν οι περιπτερούχοι και το οποίο, πολλές φορές, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο σύλλογος των περιπτερούχων έχει απευθυνθεί και έχει καταγγείλει αυτά τα γεγονότα, σε πολλές αρμόδιες υπηρεσίες - όπως στο Εμπορικό Επιμελητήριο, στις ΔΟΥ, στη Νομαρχία, στον εισαγγελέα Βόλου κι αλλού - αλλά λύση στο πρόβλημα δε δόθηκε.

Οι εκπρόσωποι των περιπτερούχων ζήτησαν από τον βουλευτή του ΚΚΕ να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ