Κυριακή 27 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενας χρόνος χωρίς τον Δήμο

Σήμερα το μνημόσυνο στη Λάρυμνα

Στις 4 Αυγούστου κλείνει ένας χρόνος από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Δήμος Κουτσλιωτάκης.Γεννημένος από κομμουνιστές γονείς στα Ανεμώτια Λέσβου, βρέθηκε από το 1969 να εργάζεται στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Με την πτώση της χούντας βρέθηκε μπροστάρης στους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για εκδημοκρατισμό και για να λυθούν τα χρόνια προβλήματά τους. Γρήγορα καταπιάστηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο υπηρέτησε για πάνω από 20 χρόνια με συνέπεια, ταξική συνείδηση και ανιδιοτέλεια.

Αντιπρόεδρος του σωματείου στη μεγάλη απεργία των 110 ημερών διαρκείας της ΛΑΡΚΟ το 1977, πρόεδρος στη συνέχεια από το 1979 αλλά και από όλα τα αξιώματα του ΔΣ του σωματείου της ΛΑΡΚΟ και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, έβαλε με τη δράση του τη δική του σφραγίδα στην εξέλιξη και ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργατικών αγώνων στη ΛΑΡΚΟ και την περιοχή.

Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΣΑΚ. Για τη δράση του οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τον τίμησαν εκλέγοντάς τον συνεχώς στο ΔΣ του Σωματείου τους από το 1976 μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του και αρκετές φορές τον εξέλεξαν μέλος του ΔΣ της επιχείρησης της ΛΑΡΚΟ - εκπρόσωπο των εργαζομένων. Στις μνήμες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της περιοχής θα μείνουν αναλλοίωτα το ήθος, η ανιδιοτέλεια, η μαχητικότητα και η μεθοδικότητα στην πάλη του αγωνιστή συνδικαλιστή Δήμου Κουτσλιωτάκη.

Στο Κόμμα οργανώθηκε το 1975 και το υπηρέτησε πιστά - μέχρι τη μέρα που έχασε τη μάχη της ζωής - από πολλές στελεχικές θέσεις, όπως του γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής της Λάρυμνας, του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας και του μέλους της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Για την προσφορά του αυτή το Κόμμα τον τίμησε προτείνοντάς τον στα ψηφοδέλτιά του και ως υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας, ως υποψήφιο ευρωβουλευτή και στέλνοντάς τον αντιπρόσωπο σε όλα σχεδόν τα Συνέδρια του Κόμματος. Οι σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος θα θυμόμαστε πάντα τον κομμουνιστή Δήμο για την αταλάντευτη κομματική του στάση, την πραότητα, τη συντροφικότητα και τη γόνιμη πολιτική του σκέψη.

Ηταν 52 χρόνων, έμπειρος και ακμαίος για παραπέρα δράση στις 4 Αυγούστου του 1996, όταν μετά από 8μηνη πάλη με τον καρκίνο έχασε το στοίχημα με τη ζωή. Τα ποτισμένα με εργατικό αίμα και ιδρώτα χώματα της ΛΑΡΚΟ, που τόσο ο ίδιος αγάπησε γινόμενος και δημότης Λάρυμνας, σκέπασαν για πάντα τον αγωνιστή Δήμο Κουτσλιωτάκη σε μια προσπάθεια να κρατήσουν αιώνια στην αγκαλιά τους τον άνθρωπο, τον συνεπή συνδικαλιστή, που με τη ζωή και τη δράση του καθόρισε τις κοινωνικές εξελίξεις της περιοχής του.

Η φήμη και το έργο του όμως παραμένουν και θα παραμείνουν για πάντα ανεξίτηλα στις μνήμες όλων μας και θα επηρεάζουν για αρκετό διάστημα τις σκέψεις και τις αποφάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Σήμερα Κυριακή 27 Ιούλη γίνεται στη Λάρυμνα το χρονιάτικο μνημόσυνό του.Η οικογένειά μας, Αννα - Δέσποινα - Γιώργος και Χρήστος Οικονόμου, προσφέρουμε στη μνήμη του σ. Δήμου Κουτσλιωτάκη 5.000 δραχμές στην ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ του ΚΚΕ και 5.000 δραχμές στην "Εργατοϋπαλληλική Φωνή".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη δουλειά, τα δεδουλευμένα και τη λειτουργία της επιχείρησης(2021-11-16 00:00:00.0)
Στις 10 Ιούνη όλοι στην πύλη της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα(2021-06-09 00:00:00.0)
Απέρριψε την παγίδα της κυβέρνησης το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα(2021-05-12 00:00:00.0)
Κάλεσμα ξεσηκωμού μπροστά στην απεργιακή συγκέντρωση του Σαββάτου(2020-10-13 00:00:00.0)
Αγωνιστικές δράσεις μπροστά στην απεργία(2020-02-06 00:00:00.0)
Εκβιαστικές απολύσεις(2006-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ