Κυριακή 27 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
(2ο) Ετοιμοι για τις επαναστάσεις του 21ου αιώνα

Χαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΝΕ προς την Παγκόσμια Προοδευτική Νεολαία

Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, εξαθλίωση και πολέμους. Θέλουμε να κατακτήσουμε τη σύγχρονη γνώση, για σταθερή δουλιά με δικαιώματα σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Οραματιζόμαστε το μέλλον μας ειρηνικό, δημιουργικό, ελεύθερο. Τα όνειρά μας ούτε πουλιούνται ούτε αγοράζονται. Να μην αφήσουμε να κάνουν τη ζωή μας εμπόρευμα στο παζάρι της εκμετάλλευσης και του πολέμου.Τα παραπάνω τονίζει, στο χαιρετιστήριο μήνυμά του προς την Παγκόσμια Δημοκρατική Νεολαία, το Κεντρικό Συμβούλιο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, με αφορμή το 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στην Κούβα. Παραθέτουμε, στη συνέχεια, το πλήρες κείμενο του μηνύματος:

Συνεχίζουμε μια λαμπρή παράδοση

"Νέοι και νέες του κόσμου,

Οι νέοι κομμουνιστές της Ελλάδας σάς απευθύνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό αντίστασης και αγωνιστικής αλληλεγγύης, με αφορμή την πραγματοποίηση του 14ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Φτάσαμε σήμερα σ' αυτό το μεγάλο και υπέροχο αντιιμπεριαλιστικό αντάμωμα των νέων και των φοιτητών του κόσμου, συνεχίζοντας μια λαμπρή παράδοση 50 χρόνων, που ξεκίνησε αμέσως μετά τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών, το 1947 στην Πράγα.

Φτάσαμε σήμερα στο 14ο κατά σειρά Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Νεολαίας και Φοιτητών, μετά από ένα διάλειμμα 8 χρόνων, που δεν μπόρεσε να κάμψει τη δυναμική αυτού του μοναδικού θεσμού, που τόσα πρόσφερε στον αγώνα των νέων της Γης. Οι ανατροπές των σοσιαλιστικών χωρών στην Ευρώπη δεν μπόρεσαν να σβήσουν το όραμα και την αναγκαιότητα για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, αντίθετα, απέδειξαν, για άλλη μια φορά, το βάρβαρο και αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού.

Η πραγματοποίηση και μόνο αυτού του Παγκόσμιου Φεστιβάλ, με τον αντιιμπεριαλιστικό του χαρακτήρα, αποτελεί σημαντική επιτυχία του οργανωμένου προοδευτικού νεολαιίστικου κινήματος διεθνώς, το οποίο τα τελευταία χρόνια ξαναδυναμώνει, κατακτώντας νέους στόχους. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η ενόχληση που ένιωσαν οι κυρίαρχοι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι με την προκήρυξη του Φεστιβάλ και την πραγματοποίησή του.

Χαιρετίζουμε όλες τις Κομμουνιστικές Νεολαίες, με τις οποίες μας συνδέουν βαθιές αδερφικές ρίζες, αλλά και ο αγώνας για την κοινή προοπτική, καθώς και τις Αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις και κινήματα που μάχονται ανυπότακτα και καθημερινά μαζί με τους λαούς τους για τα δίκαια και ανεκπλήρωτα αιτήματά τους. Χαιρετίζουμε γενικότερα κάθε προοδευτικό νέο και νέα του πλανήτη μας, που δε βολεύεται με τη ζωή χωρίς δικαιώματα, που βλέπει τους λίγους να γίνονται πλουσιότεροι και τους πολλούς όλο και φτωχότερους.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας έρχεται σ' αυτό το Φεστιβάλ, έχοντας συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την πραγματοποίησή του, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή νέων από τη χώρα μας, συγκροτώντας πλατιά Προπαρασκευαστική Επιτροπή, με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των πολιτικών νεολαιών και μαζικών φορέων της χώρας, στη βάση του περιεχομένου, του χαρακτήρα και της διακήρυξης του Φεστιβάλ.

Από το βήμα του 14ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που διεξάγεται στο Νησί της Επανάστασης, χαιρετίζουμε τον ηρωικό Λαό και τη Νεολαία της Κούβας, που αντιστέκεται καθημερινά στην επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, επιμένοντας στο δικό της δρόμο και υπερασπίζοντας τις κατακτήσεις της. Το παράδειγμα της Κούβας δείχνει έμπρακτα πως ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος.

Οι νέοι κομμουνιστές της Ελλάδας δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη, στο πλάι του Κόμματος της Εργατικής Τάξης, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Νεολαίας, κόντρα στους εχθρούς των ονείρων μας, αποκαλύπτοντας και αντιπαλεύοντας αταλάντευτα αυτούς που κρύβονται πίσω από τα προβλήματα:

  • Αυτούς, που, αντί για σταθερή δουλιά και δικαιώματα, μας προσφέρουν απλόχερα μια θέση στις ουρές των ανέργων και με κουπόνια, μας πουλάνε την ειδικότητα του μισοαμόρφωτου - μισοειδικευμένου εργάτη,
  • Αυτούς, που θησαυρίζουν, πουλώντας πολιτιστική φτώχεια και υποκουλτούρα στους πολλούς, χαρίζοντας τον πολιτισμό στους λίγους,
  • Αυτούς, που μας θέλουν θεατή στην εξέδρα των εξελίξεων και όχι στο στίβο της ζωής.

Εχουμε τον ίδιο εχθρό, την πλουτοκρατία, τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων, το σύστημα και τους μηχανισμούς τους. Τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, εξαθλίωση και πολέμους. Θέλουμε να κατακτήσουμε τη σύγχρονη γνώση, για σταθερή δουλιά με δικαιώματα σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Οραματιζόμαστε το μέλλον μας ειρηνικό, δημιουργικό, ελεύθερο.

Τα όνειρά μας ούτε πουλιούνται ούτε αγοράζονται. Να μην αφήσουμε να κάνουν τη ζωή μας εμπόρευμα στο παζάρι της εκμετάλλευσης και του πολέμου. Να αντισταθούμε, να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τους λαούς. Να αντιτάξουμε στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου τη δύναμη των εργατών και των λαών.

Να αντεπιτεθούμε στον ιμπεριαλισμό, τον κοινό μας εχθρό! Για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σειρά κοινωνικών επαναστάσεων, που θα φέρει ο 21ος αιώνας.

Μαζί, για την Αντιιμπεριαλιστική Αλληλεγγύη, την Ειρήνη, τη Φιλία!".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ