Κυριακή 13 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"ΧΟΧΤΙΦ"
"Δολοφονική" επίθεση Γερμανών

Δέχτηκαν οι οικοδόμοι στην προσπάθειά τους να περιφρουρήσουν το πενθήμερο στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο στα Σπάτα

Αδίστακτος, χωρίς κανένα ενδοιασμό, ο Γερμανός εργοδότης της "ΧΟΧΤΙΦ", κατασκευάστριας εταιρίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, τραυμάτισε χτες με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συνδικαλιστή οικοδόμο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, στην προσπάθειά του να εισέλθει με τη βία στο χώρο του εργοταξίου!

Ο Γερμανός αρνήθηκε να σταματήσει στην είσοδο όπου βρισκόταν αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και άλλοι οικοδόμοι προκειμένου να περιφρουρήσουν το πενθήμερο, καθώς και να ελέγξουν αν τηρούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις, ανέπτυξε ταχύτητα σπάζοντας ακόμα και την μπάρα της εισόδου. Ωστόσο, η τρομοκρατία της εργοδοσίας έπεσε στο κενό, αφού οι εργάτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου για περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους και δεν έπιασαν δουλιά.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι στο χώρο πριν φτάσουν οι οικοδόμοι είχαν παραταχθεί δυνάμεις της Αστυνομίας και των μονάδων καταστολής, που όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν τους οικοδόμους από το μένος του Γερμανού, αλλά παρακινούσαν κιόλας τους εργάτες να πιάσουν δουλιά.

Οπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο των Σπάτων, η γερμανική εργοδοσία έχει επιβάλει ένα καθεστώς Νταχάου, ενώ δικαιώματα των εργαζομένων καταστρατηγούνται σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι Γερμανοί είχε αριθμό κυκλοφορίας ΚΧΑ 8052.

Κοντά στους οικοδόμους βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις στο "Ρ" τόνισε: "Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και για την παραβίαση της ελληνικής εργατικής νομοθεσίας και των συμβάσεων και για το αυθαίρετο καθεστώς που επέβαλαν οι Γερμανοί της "ΧΟΧΤΙΦ" στο αεροδρόμιο. Το γεγονός ότι έφτασαν να χτυπήσουν εργάτη συνδικαλιστή με αυτοκίνητο, δείχνει με ποια κατάσταση είμαστε αντιμέτωποι. Τα όσα κατέκτησε το εργατικό κίνημα στο χώρο των οικοδόμων θα διατηρηθούν, αυτό να το κατανοήσουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης, οι οποίοι αντί να στέλνουν αστυνομικούς να παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση των οικοδόμων, ας δώσουν εντολή να συλληφθεί ο Γερμανός που προέβη σ' αυτή την εγκληματική ενέργεια".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιδιωτικό αεροδρόμιο με αποικιοκρατική σύμβαση(2001-08-30 00:00:00.0)
Στο έλεος της «Χόχτιφ» τα περιφερειακά αεροδρόμια(2001-04-19 00:00:00.0)
Ταλαιπωρία επιβατών και στυγνή εκμετάλλευση εργαζομένων(2001-04-08 00:00:00.0)
Φιέστα για το χρυσοπληρωμένο έργο(2001-03-27 00:00:00.0)
"Πανωπροίκια" ζητά η "Χόχτιφ"!(1998-06-26 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο της ΧΟΧΤΙΦ τα δικαιώματα(1998-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ