Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Ούτε καν μισές δουλιές»

Ο πρόεδρος του Ατλαντα Κυψέλης Σάββας Στράτος μιλάει στο «Ρ» για τις συνθήκες ...Γολγοθά που αντιμετωπίζουν προκειμένου να προπονηθούν στην «Αλεπότρυπα» τα τμήματα το σωματείου

Η έκφραση «μισές δουλιές» συνήθως προϋποθέτει ότι κάτι δε γίνεται σωστά. Παρ' όλα αυτά όμως, στην περίπτωση των ομάδων που γυμνάζονται στο γήπεδο της «Αλεπότρυπας» στην Κυψέλη είναι τόσο τραγική η κατάσταση που ούτε τελικά μισή δουλιά δεν μπορεί να γίνει. Στη συζήτηση με το «Ρ», ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Ατλαντας Κυψέλης Σάββας Στράτος είναι αποκαλυπτικός. Οπως μας εξήγησε, η ομάδα διαθέτει 120 παιδιά, επί το πλείστον νεαρής ηλικίας, αφού ο μικρότερος ποδοσφαιριστής είναι 5 ετών και ο μεγαλύτερος 24 ετών. Η εφηβική μας ομάδα παίζει στο πρωτάθλημα της ΕΠΕ Αθηνών. Η ανδρική ομάδα στη Γ' Κατηγορία ΕΠΕ Αθηνών. Το πώς όμως προπονούνται αυτό αποτελεί ένα Γολγοθά για τους ανθρώπους του Ατλαντα. Οι συνθήκες σε όλους τους τομείς είναι άθλιες. Από το συνωστισμό μέχρι και τη βραδινή προπόνηση των παιδικών τμημάτων ακόμα και το χειμώνα.

«Γυμναζόμαστε μαζί με άλλες 10 ομάδες στην "Αλεπότρυπα". Τα μικρά παιδιά στο γήπεδο 5Χ5. Υπάρχουν όμως και κάποιες μέρες που γυμνάζονται και στο μεγάλο γήπεδο. Υπάρχει μέρα που γυμνάζονται 80 παιδιά. Αυτό που γίνεται στη χώρα μας είναι παγκόσμια πρωτοτυπία».

-- Η Πολιτεία δε σας βοηθάει; Ο δήμος τι κάνει;

-- «Από πουθενά δεν υπάρχει βοήθεια. Κάπου κάπου δίνουν καμιά επιχορήγηση της τάξεως των 1.150 ευρώ το χρόνο. Τι να κάνουν αυτά τα χρήματα; Ακου τι θα σου πω. Για να γράψουμε ένα παιδί στην ομάδα με βάση τον κανονισμό πρέπει να πληρώσουμε 15 ευρώ. Αν έρθουν σε μια μέρα 10 παιδιά, πού θα βρούμε 150 ευρώ; Τα ίδια χρήματα πληρώνουμε και όταν τα παιδιά θέλουν να φύγουν».

-- Η ΕΠΟ τι κάνει, δε βοηθάει;

-- «Δε βλέπεις τι γίνεται μεταξύ Γκαγκάτση και Ορφανού; Εμείς οι μικροί πληρώνουμε τις κομματικές τους διαφορές. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ο μεγάλος χαμένος. Εμείς έχουμε να πάρουμε επιχορήγηση χρόνια».

-- Εχετε αλλοδαπούς;

-- «Βέβαια. Και έχουμε μεγάλα προβλήματα. Παράκληση προς τον "Ρ" να βοηθήσει, γιατί το ελληνικό κράτος ενώ τους δίνει το δικαίωμα να σπουδάζουν σε ελληνικά σχολεία, μετά τα 18 τους χρόνια τους σταματάει το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό, αφού ο νόμος λέει να έχουμε μόνο δύο αλλοδαπούς στην ομάδα. Εγώ, λοιπόν, που τα έχω κοντά μου από μικρά παιδάκια στα 18 πρέπει να τα διώξω. Είναι άδικο».

  • Αύριο τα προβλήματα του ΑΟ ΓΚΥΖΙΑΚΟΥ

Ν.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ