Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Μαζικά για δημόσια δωρεάν Παιδεία

Αύριο, Τετάρτη, το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Οσο τα προβλήματα στην Παιδεία παραμένουν τόσο οι δρόμοι του αγώνα θα γεμίζουν από την αγανάκτηση, τόσο οι φωνές διεκδίκησης δημόσιας και δωρεάν Παιδείας υψηλού επιπέδου θα δυναμώνουν.

Το ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση, στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, στο σχολείο που εξοντώνει αντί να μορφώνει και στην κυβερνητική αδιαλλαξία απέναντι στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων για το εισόδημα θα δοθεί στην Αθήνα αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Εκεί θα ενώσουν για ακόμα μια φορά τις φωνές τους μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι.

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Χαυτεία καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που όλο αυτό το διάστημα έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή των απεργιακών αγώνων, προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα αλλά και τις αιτίες για την κατάσταση στην Παιδεία. Διεκδικεί δε μια Παιδεία σε όφελος των πραγματικών σύγχρονων λαϊκών αναγκών, δίνοντας τη μάχη για την επιτυχία του αγώνα και το συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Στην πρώτη γραμμή οι εργαζόμενοι

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας στο δημόσιο (11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου) και στην προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, στις 11.30 το πρωί, στα Χαυτεία, καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ). Στην κινητοποίηση και στην προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων καλούν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Τέλος, το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το καθήκον κάθε εργαζόμενου είναι και αυτή τη φορά μαζί με τους δασκάλους, τους μαθητές, τους φοιτητές, στον κοινό αγώνα για μια Παιδεία των λαϊκών αναγκών.

Μαθητές, φοιτητές

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί τους μαθητές σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, ενώ πολλές αποφάσεις φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων καλούν φοιτητές και σπουδαστές σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Προπύλαια.

Στα 918 φτάνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα που έχουν μπει σε διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων και πήραν αγωνιστικές αποφάσεις για καταλήψεις και κινητοποιήσεις. Σε Αθήνα και Πειραιά τα υπό κατάληψη σχολεία έφταναν χτες το βράδυ τα 320, στη Θεσσαλονίκη χτες παρέμειναν κλειστά 25 σχολεία, ενώ δεκάδες άλλα (που είχαν παραδοθεί για το δεύτερο γύρο των εκλογών) προχωρούν σε συνελεύσεις σήμερα με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Στην Εύβοια τα κατειλημμένα σχολεία έφτασαν τα 18, στη Φθιώτιδα είναι 33, στη Βοιωτία 8 κι ένα στη Φωκίδα και αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν οι νομοί και οι περιοχές όλης της χώρας, με τους μαθητές να δηλώνουν: «Παλεύουμε για τη μόρφωση και τη ζωή μας. Συνεχίζουμε, ισχυροποιούμε τις καταλήψεις, "κερδίζουμε" τους γονείς μας».

Δυναμική κινητοποίηση με αγωνιστικό παλμό και ενθουσιασμό πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι μαθητές και οι φοιτητές στα Γιάννενα, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν Παιδεία, κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών, παλεύοντας μεταξύ άλλων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των μεταλυκειακών σπουδών. Με ολιγόλεπτες καθιστικές διαμαρτυρίες και συνθήματα έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αντίστοιχα, συγκέντρωση στο σχολείο τους και πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στο δημαρχείο, έκαναν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας Κοζάνης.

Πανεπιστημιακοί

Συμμετοχή στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και εικοσιτετράωρη απεργία έχουν προγραμματίσει και οι πανεπιστημιακοί με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ). Την Τετάρτη το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα ξανά στην Αθήνα(2007-02-22 00:00:00.0)
Σήμερα στις 7μμ στο Σύνταγμα(2007-02-21 00:00:00.0)
Ξανά στο δρόμο σήμερα(2006-11-09 00:00:00.0)
Στους δρόμους απαντούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική(2006-10-21 00:00:00.0)
Δύναμη τα δίκαια αιτήματα και ο κοινός αγώνας(2006-10-19 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο συλλαλητήριο!(2006-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ