Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιβεβαίωση

Τα απόλυτα αφεντικά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος» γίνονται - όπως όλα δείχνουν - οι Γερμανοί της «Χόχτιφ». Οπως έγινε γνωστό, οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας «Χόχτιφ» προχώρησαν σε ...επιχειρηματική συμφωνία με την ελληνική εταιρεία «Οράιζον», συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου, για την εξαγορά μέρους των μετοχών που κατέχει ο όμιλος στον ΔΑΑ. Οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει σχετικό μνημόνιο, το οποίο πρόκειται να εισαχθεί τις επόμενες μέρες προς επικύρωση στο ΔΣ της ΔΑΑ ΑΕ.

Σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 55% των μετοχών του ΔΑΑ, η «Χόχτιφ» το 40% και η «Οράιζον» το 5%. Εντούτοις τον επιχειρηματικό έλεγχο του αεροδρομίου, βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τον ασκούν οι Γερμανοί, οι οποίοι κατέχουν το μάνατζμεντ και έχουν τον απόλυτο έλεγχο των αποφάσεων του ΔΣ της εταιρείας ΔΑΑ ΑΕ, με την πλειοψηφία τεσσάρων μελών και του ένατου που ορίζουν οι ίδιοι ως πρόσωπο «κοινής αποδοχής».

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τη θέση που είχε διατυπώσει κατηγορηματικά η ΕΣΚ ΥΠΑ την εποχή ακόμα της υπογραφής της σύμβασης, το 1995! Και προβάλλουν την ανάγκη για αερολιμένα που θα είναι λαϊκή περιουσία, όπως προβάλλει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ