Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Απαιτεί συντάξεις 250 ευρώ!

Νέα πρόκληση χτες, μετά τις αντιασφαλιστικές «συστάσεις» της Κομισιόν

Στον απόηχο της δημοσιοποίησης προχτές της έκθεσης της Κομισιόν σχετικά με τα δημοσιονομικά των κρατών μελών της ΕΕ και τις «συστάσεις» για νέα, άμεση και ακόμα πιο αντιδραστική μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών συστημάτων σε χώρες όπως η Ελλάδα, το κερασάκι στην τούρτα της προπαγάνδας που ρίχνει νερό στον αντιασφαλιστικό μύλο της κυβέρνησης της ΝΔ έβαλε χτες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Αντιπροσωπεία του που συναντήθηκε το μεσημέρι με τη ΓΣΕΕ, ούτε λίγο ούτε πολύ, έθεσε θέμα μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης της σύνταξης στο 40%! Πρακτικά αυτό σημαίνει τη διαμόρφωση των κατώτερων συντάξεων στα 250 ευρώ!

Το ΔΝΤ δεν κάνει τίποτα λιγότερο από το να εξειδικεύει και να πιέζει για την ταχύτερη εφαρμογή των σχεδίων που έχουν ήδη καταστρωθεί σε επίπεδο ΕΕ, με τη συμβολή και των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το σύστημα των τριών πυλώνων στα ασφαλιστικά συστήματα των κρατών μελών: ένας πυλώνας θα είναι η προνοιακή βασική σύνταξη, ένας δεύτερος η ανταποδοτική σύνταξη (κυρίως από τα επαγγελματικά ταμεία) και ένας τρίτος πυλώνας η χρυσοτόκα για το κεφάλαιο ιδιωτική ασφάλιση. Σ' αυτά τα πλαίσια το ΔΝΤ προτείνει προκλητικά να μην ξεπερνάει η βασική σύνταξη τα 250 ευρώ.

Είναι ήδη γνωστό ότι οι αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων - πείνας, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και η προωθούμενη ενοποίηση των επικουρικών ταμείων που προβλέπει ο 3029/02 του ΠΑΣΟΚ και σπεύδει να υλοποιήσει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Κι αυτό όταν στην Ελλάδα το 60% των συνταξιούχων όλων των Ταμείων πλην ΟΓΑ παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ