Σάββατο 14 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ο λουστράκος, το επίδομα τοκετού και η τηλεκάρτα

Σήμερα ο «Ρ» ολοκληρώνει το μικρό ...απάνθισμα γραφικοτήτων και γελοιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές.

Το άξιο παλικάρι του λαού!

Το φυλλάδιο του υποψήφιου νομαρχιακού συμβούλου στην Ανατολική Αττική (στο ψηφοδέλτιο του Λ. Κουρή - ΝΔ) Π. Γρηγοριάδη, θα μπορούσε να είναι βιβλίο ή ταινία, με τίτλο: «Η Οδύσσεια ενός κατατρεγμένου», «Το παιδί του λαού» και άλλα τέτοια παρόμοια...

Στο πρόσωπό του ενσαρκώνεται το καπιταλιστικό όνειρο. Διαβάστε αποσπάσματα από το φυλλάδιό του: Σε ηλικία των 7 χρόνων ήταν λουστράκος. Σήμερα, όμως είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας και μοιράζει αρνιά στους φτωχούς το Πάσχα και αυτοί του το ανταποδίδουν με τις ψήφους τους! Στο προεκλογικό του φυλλάδιο μας λέει ότι σε αυτό τον άνθρωπο, «μπορείς να στηριχτείς», καθώς «το παλικάρι του λαού ό,τι υποσχέθηκε το έκανε πράξη»!

Το πιο αξιοσημείωτο, είναι ότι αν και επιτυχημένος επιχειρηματίας και σεβαστός στον επιχειρηματικό κόσμο, «προστατεύει την τιμή και την αξιοπρέπεια του φτωχού και αδικημένου πολίτη». Κλείνουμε με δυο λόγια για την καταγωγή και την ανατροφή του: «Γεννήθηκε επαναστάτης, σπούδασε στο πεζοδρόμιο και τιμήθηκε από ανώτατες σχολές για το ήθος του και την ικανότητά του να διοικεί και να δημιουργεί».

Και τηλεκάρτες μοιράζουμε!


Εάν κυκλοφορείτε στο Χαλάνδρι και δεν έχετε χρήματα να πάρετε τηλέφωνο υπάρχει λύση! Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της ΝΔ, Σάββας Μυλωνάς, έχει βγάλει τηλεκάρτες (αξίας 3 ευρώ) με τη φάτσα του και το σήμα του συνδυασμού «Χαλάνδρι- Εποχή Δημιουργίας». Δωρεάν τηλεκάρτα και ψήφος! Κάπως έτσι σκέφτηκε ο «ξύπνιος» πολιτευτής να... αρπάξει ό,τι προλάβει!

Θα, θα, θα...

Τελικά ο λαϊκισμός δεν έχει όρια. Τον ουρανό με τ' άστρα θα 'χουν οι κάτοικοι του Υμηττού εάν εκλεγεί δήμαρχος ο Κώστας Αθανασόπουλος («αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ)! Και εκτός από αυτό πάρτε και το καλύτερο: Μία από τις προτάσεις του προβλέπει: «Παραχώρηση επιδόματος τοκετού στα ζευγάρια με χαμηλό εισόδημα».Πω, πω, πω...

ΑΕΚ γερά!

Μεταξύ όλων των υποψηφίων έχουμε και τον ΑΕΚτζή. Ο Πάρης Βεντήρης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοκρατική Αλλαγή» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η κύρια ιδιότητά του είναι, προφανώς, του οπαδού της ΑΕΚ! Αυτός είναι ο λόγος που σε τρικάκι που έχει τυπώσει έχει το δικέφαλο αετό και το σύνθημα «γήπεδο για πάντα στη Νέα Φιλαδέλφεια»!..

«Ως καλός στρατιώτης του Χριστού»...

«Ενας στρατηγός στο δήμο» είναι το κεντρικό σύνθημα του Ιωάννη Κάππου, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της παράταξης της ΝΔ στου Ζωγράφου. Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι απλώς γραφικά. Στο εσωτερικό του φυλλάδιο όμως διαβάζουμε ένα κείμενο που μοιάζει με χουντικό διάγγελμα:

«Υπηρέτησα ενόρκως, πιστός θεράπων της Δημοκρατίας, είναι το ένδοξο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως φορέως και θεματοφύλακως της εννόμου τάξεως, αποστρατευθείς με το βαθμό του υποστρατήγου. Πιστεύω σε αξίες και ιδανικά - πατρίδα θρησκεία οικογένεια - τα οποία δυστυχώς η απολακτισθείσα προ 2,5 ετών Χριστιανομάχος κοσμική εξουσία χωρίς εντροπή κατεδάφισε και στη θέση τους οικοδόμησε θεωρίες πνευματικής αθλιότητος(...)».





Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ