Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΖΩΝΗΣ: Κάτω από την αγωνιστική πίεση των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για το εποχικό επίδομα, χτες ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας από συνδικαλιστές και ανέργους στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, ισχυρίστηκε ότι...«δεν είχε καταλάβει καλά» τα αιτήματά τους. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των εργαζομένων της Ζώνης μπροστά στην είσοδο του ΟΑΕΔ, αμέσως έκλεισαν οι καγκελόφραχτες πύλες και κατέφτασαν 20 περιπολικά! Εργαζόμενοι και άνεργοι προειδοποίησαν για ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αν την ερχόμενη Τρίτη (μέρα συνεδρίασης της διοίκησης του ΟΑΕΔ για το θέμα), δε ληφθεί απόφαση που να ικανοποιεί τα αιτήματά τους.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Για δεύτερη μέρα συνέχισαν χτες τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, (ΕΒΖ), στη Λάρισα, ύστερα και από τις αρνητικές εξελίξεις στην τευτλοκαλλιέργεια, ως αποτέλεσμα του καταστροφικού κανονισμού της ΕΕ που πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΒΖ στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που καλεί σε συντονισμένο και κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων και των αγροτών με στόχο να πιεστεί η κυβέρνηση της ΝΔ, να πάρει πίσω όσα σχεδιάζει σε βάρος της λειτουργίας των εργοστασίων, των εργαζομένων και αγροτών.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηλιούπολης. Στο δήμο απασχολούνται 63 εργαζόμενες οι οποίες καλούνται σε άθλιες συνθήκες να ασκήσουν εκπαιδευτικό έργο για 600 και πλέον παιδιά! Οι 23 από τις εργαζόμενες απασχολούνται με συμβάσεις έργου και πληρώνουν ΤΕΒΕ, τα κτίρια είναι πολύ παλιά και ακατάλληλα. Η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) επιχειρεί να αυξήσει το ωράριο των συμβασιούχων από τις έξι στις 7,5 ώρες. Εκπρόσωποι των εργαζομένων μαζί με εκπρόσωπο από το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΔΣ των παιδικών σταθμών καταγγέλλοντας την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ