Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Συναίνεση από ΠΑΣΟΚ θέλει η κυβέρνηση

Η εξασφάλιση συναίνεσης από το ΠΑΣΟΚ στις υπό αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος σε αντιδραστική κατεύθυνση, ειδικά για το άρθρο 16 για τα ΑΕΙ, αποτελεί βασική επιδίωξη της κυβέρνησης στις εργασίες της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, η ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής στα τέλη Γενάρη πυροδοτεί σενάρια πρόωρων εκλογών για την ερχόμενη άνοιξη.

Η τακτική της κυβέρνησης συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε χτες στο Μ. Μαξίμου υπό τον Κ. Καραμανλή. Εξερχόμενος ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος ήταν σαφής: «Εκείνο που συζητήσαμε σήμερα είναι το πώς θα διαμορφωθεί το συναινετικό κλίμα ακόμη περισσότερο, ώστε, όταν φτάσουμε στις ψηφοφορίες, να δοθεί η δυνατότητα να καταλήξουμε σε λύσεις για προβλήματα, τα οποία όλοι συνομολογούν, ακόμα και η Αξιωματική Αντιπολίτευση». Μάλιστα, ο υπουργός δήλωσε ότι διαπίστωσε πως υπήρξε ένα τέτοιο κλίμα συναίνεσης στην προχτεσινή συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα ότι «θα αποτυπωθεί και στην τελική ψηφοφορία».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εισηγητής της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα συζητηθεί το άρθρο 16 που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και η κυβέρνηση, όπως είπε, στοχεύει στη συναίνεση.

Τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη προσπάθησαν να αποσυνδέσουν το τέλος των εργασιών της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών αμέσως μετά. Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής Ι. Τραγάκης ανέφερε ότι οι εργασίες της Επιτροπής για την αναθεώρηση θα ολοκληρωθούν στις 31 Γενάρη και θα ακολουθήσουν δυο ψηφοφορίες με διαφορά ενός μηνός. Απαντώντας σε ερώτηση εάν μετά τις ψηφοφορίες ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές, ο κ. Τραγάκης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «κανένας δε λέει κάτι τέτοιο». Από την πλευρά του, ο Πρ. Παυλόπουλος ζήτησε να μη συνδέεται το θέμα της αναθεώρησης με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ