Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Το καράβι δε φτιάχνεται χωρίς εσάς»

Σε συγκέντρωση με εργατοτεχνίτες σε επισκευαζόμενο πλοίο, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μίλησε ο υποψήφιος της ΝΑΣ

«Εχετε μεγάλη δύναμη. Ψηφίστε με κριτήριο τα προβλήματά σας», τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης
«Εχετε μεγάλη δύναμη. Ψηφίστε με κριτήριο τα προβλήματά σας», τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης
«Αυτό το καράβι δεν μπορεί να φτιαχτεί χωρίς εσάς, όσα λεφτά και αν ρίξουν οι ιδιοκτήτες του. Οταν φτιαχτεί δεν μπορεί να κουνηθεί ούτε μέτρο, όσα χρήματα και αν δοθούν, αν δε δουλέψουν οι ναυτεργάτες. Αν λοιπόν καταλάβουμε τι δύναμη έχουμε στα χέρια μας, τότε θα είναι αλλιώς τα πράγματα».

Με το χαρακτηριστικό αυτό παράδειγμα ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με τη ΝΑΣ, θέλησε να δείξει χτες, κατά τη διάρκεια περιοδείας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ότι η δύναμη των εργατών είναι μεγάλη και ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη σωστά. Αλλωστε, ο χώρος της συγκέντρωσης - το εσωτερικό ενός επισκευαζόμενου πλοίου - ήταν ο πλέον κατάλληλος για να συνειδητοποιήσει το «μελίσσι» των εργατοτεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων, που διέκοψαν τη δουλιά τους για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, ότι αυτό που μετρά τελικά είναι η ίδια τους η δύναμη. Ενωμένη με εργάτες από άλλους χώρους και κλάδους, ενωμένη με τους φοιτητές, τους δασκάλους, τους εκπαιδευτικούς.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος κάλεσαν τους εργαζόμενους της Ζώνης να πάνε στην κάλπη με καθαρό μυαλό και να μην ξεχάσουν τη φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία, τα εγκλήματα στους χώρους δουλιάς. Να μην ξεχάσουν τη δική τους ζωή και το δικό τους μέλλον. Να μην ξεχάσουν ότι αυτοί που τους ζητούν σήμερα την ψήφο τους από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, ο καθένας ανάλογα με τη θέση που βρέθηκε, κυβέρνηση, νομάρχες, δήμαρχοι, έβαλαν πλάτη για να περάσουν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, η προσωρινή δουλιά, η ημιαπασχόληση των δύο - τριών ωρών καθημερινά.


«Είναι αυτοί - είπε ο Γ. Μανουσογιαννάκης - όπως ο νομάρχης και πρώην πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, Γ. Μίχας, που μέσω των εργασιακών σχέσεων στους δήμους και τις νομαρχίες άνοιξαν τις πόρτες για την ανατροπή των κατακτημένων με αίμα εργασιακών σχέσεων και στον ιδιωτικό τομέα, όπου σήμερα πάνω από 600.000 εργαζόμενοι ζουν υπό αυτό το καθεστώς». Ακόμα κάλεσε τους εργάτες να καταπολεμήσουν την απογοήτευση που καλλιεργείται σκόπιμα από αυτούς που έχουν συμφέρον να μην πάρουν οι εργαζόμενοι τη ζωή τους στα χέρια τους.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελένη Ξυλαρδιστού, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κερατσινίου - Περάματος, η οποία μετέφερε το μήνυμα των απεργών δασκάλων για κοινή δράση για τα προβλήματα της Παιδείας, για αγωνιστική δράση δηλαδή για το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς και του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ