Κυριακή 1 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ
Από αύριο η καταβολή του

Ξεκινάει αύριο Δευτέρα 2 Οκτώβρη και ολοκληρώνεται στις 20 Δεκέμβρη 2006 η διαδικασία καταβολής του ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, δικαιούχοι του βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν εργασία στην Ελλάδα, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ και ασκούν ένα από τα επαγγέλματα τα οποία αναφέρονται στο νόμο 1836/89. Επίσης, συνταξιούχοι οι οποίοι κατά το έτος 2005 άσκησαν ένα από τα επαγγέλματα του άρθρου 22 του νόμου 1836/89 και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2006, δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ.

Ορισμένες χρήσιμες οδηγίες:

  • Οι δικαιούχοι συμπληρώνουν σχετική αίτηση την οποία καταθέτουν μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά τους στην Τοπική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους. Εφόσον όμως έχουν λάβει το βοήθημα έτους 2005 θα πρέπει να αναζητήσουν την προσυμπληρωμένη αίτηση από την υπηρεσία.
  • Η κατάθεση της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών είναι δυνατόν να γίνει και διά αντιπροσώπου ή διά του ταχυδρομείου ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
  • Για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η παραλαβή των δικαιολογητικών θα γίνεται ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου. Οι αλλοδαποί δικαιούχοι θα προσέρχονται και αυτοί ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους, σύμφωνα με το ελληνικό αλφάβητο.
  • Από τις 23 Νοέμβρη 2006 και μέχρι τη λήξη της περιόδου καταβολής του επιδόματος θα εξυπηρετούνται όσοι δεν προσήλθαν στη σειρά τους, ανεξάρτητα από το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους.
  • Για δικαιούχους αλλοδαπούς θα ζητείται επιπλέον να προσκομίσουν την άδεια διαμονής που ισχύει κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης ή τη βεβαίωση ότι έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας διαμονής.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ