Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Εξι χρόνια μετά το «Σαμίνα» πρέπει να πάρουν απάντηση

Κριτήριο ψήφου για τις εκλογές πρέπει να είναι τα προβλήματα στη ναυσιπλοΐα και η πολιτική επιστράτευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόνισαν οι Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Ελπίδα Παντελάκη στη χτεσινή τους περιοδεία στο ΚΕΣΕΝ

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης, ο Γ. Μαυρίκος, ο Σ. Τσιμπόγλου και η Ελ. Παντελάκη έξω από το ΚΕΣΕΝ
Ο Γ. Μανουσογιαννάκης, ο Γ. Μαυρίκος, ο Σ. Τσιμπόγλου και η Ελ. Παντελάκη έξω από το ΚΕΣΕΝ
Εξι χρόνια μετά το ναυάγιο του «Σαμίνα», τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στη ναυσιπλοΐα και που έχουν οδυνηρές συνέπειες στους ναυτεργάτες, στις λαϊκές οικογένειες, ιδιαίτερα όσες μετακινούνται προς τα νησιά ή κατοικούν σε αυτά, πρέπει να αποτελέσουν ένα ακόμα κριτήριο ψήφου. Αυτό ανέδειξε στη χτεσινή περιοδεία του στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Στην περιοδεία και τη συζήτηση που έγινε, σε αμφιθέατρο της σχολής, μίλησαν και οι Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση», Σάββας Τσιμπόγλου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση» και πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, ενώ παραβρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας.

Αμέσως μετά ο Γ. Μαυρίκος δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το ΚΕΣΕΝ και μιλήσαμε στη συγκέντρωση των σπουδαστών που είναι ναυτεργάτες, που σπουδάζουν για να διαμορφώσουν την ειδικότητα, να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλιάς και ταυτόχρονα να αποκτήσουν τα πτυχία που είναι απαραίτητα με βάση τους νόμους». Επισήμανε ότι «η κουβέντα στάθηκε στα προβλήματα του κλάδου, στα ζητήματα που έχει συνολικότερα η ναυσιπλοΐα, στα θέματα που απασχολούν όχι μόνο τους ναυτεργάτες αλλά και το λαό μας ως επιβατικό κοινό, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και μια σειρά τέτοια ζητήματα».

Και πρόσθεσε: «Υπογραμμίσαμε την ανάγκη ότι οι άνθρωποι που θαλασσοπνίγονται πρέπει να ενισχύσουν το συνδυασμό της ΝΑΣ και το συνδυασμό "Πειραιάς - Αναγέννηση" αλλά και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα που πραγματικά στέκονται στο πλευρό των ναυτεργατών, στο πλευρό του ίδιου του λαϊκού κινήματος». Τέλος, σημείωσε: «Μέσα από την κουβέντα έγινε κατανοητό ότι ιδιαίτερα σήμερα, που συμπληρώνονται 6 χρόνια από το έγκλημα του "Σαμίνα", οι ναυτεργάτες αντιλαμβάνονται την ανάγκη γιατί τώρα πρέπει να κάνουν το βήμα, να γυρίσουν την πλάτη στο δικομματισμό, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα και τους υποψήφιους που πραγματικά γεννούν και αναπαράγουν τα προβλήματα και στον κλάδο και συνολικότερα για όλο τον ελληνικό λαό».

Κριτήριο και η πολιτική επιστράτευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης τόνισε πως οι ναυτεργάτες δεν μπορούν να ξεχάσουν την πολιτική επιστράτευση που επέβαλε «προηγουμένως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μετά η ΝΔ και με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισε τους αγώνες τους». Υπογράμμισε ακόμη: «Με κριτήρια τη στάση που κράτησαν σε αυτούς τους αγώνες τα κόμματα του δικομματισμού αλλά και οι εκπρόσωποί τους - που ζητούν την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων σε δήμους και νομαρχίες - να πάνε οι ναυτεργάτες και να ψηφίσουν, να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική και τους εκπροσώπους της σε όλα τα επίπεδα. Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα».

Η Ε. Παντελάκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιοπιστία που έχουν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί σε σχέση με τους άλλους, ενώ επισήμανε το σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας στα πλοία. Κάλεσε τους σπουδαστές «να στείλουν μήνυμα αντίστασης» απαντώντας στα έργα και τα σχέδια του δικομματισμού «να μην αφήσει τίποτα ελεύθερο και να τα παραδώσει όλα στους επιχειρηματίες». Υπογράμμισε πως ο λαός χρειάζεται «ανθρώπους που δε θα μπορούν να τους βάλουν στο χέρι», που δε θα ξεπουλήσουν ό,τι έχουν αφήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τέτοιους υποψηφίους, κατέληξε, έχουν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί γιατί έχουν διαφορετική πολιτική αντίληψη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ