Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Ο τρελός του χωριού!

Πέστε με βλάκα, συναισθηματικό, ηλίθιο, όμως, σας εξομολογούμαι, ταράχτηκα! Τι ταράχτηκα, έσπασε η καρδιά μου! Συνέλαβα τον εαυτό μου να τρώω την άκρη από το μανίκι μου, από την αγωνία. Ελεγα, να, τώρα θα του συμβεί! Τώρα θα αρχίσει να χάνει τα λόγια του, θα φέρει το χέρι του στον κρόταφο, ύστερα στην καρδιά και θα πέσει. Θυμάστε την περίπτωση του Κουτσόγιωργα, έτσι δεν είναι; Δε θα αντέξω άλλον έναν ζωντανό θάνατο, και πέστε με λιπόψυχο!

Οι κακές σκέψεις, δεν ήρθαν αυθαίρετα στο μυαλό μου. Εβλεπα στο γυαλί τον Πόντιο, τον «άντρα», το «μάγκα», τον τραγουδιστή, τον χορευτή, τον «ακέραιο», τον νομάρχη, να τον πυροβολούν και εκείνος, αμυνόμενος, να συμπεριφέρεται όπως ο Ντούτσε, λίγο πριν τον κρεμάσουν! Να γέρνει το κάθισμα μια πίσω, μια μπροστά, να χαμογελάει, και το χαμόγελό του να παγώνει και να γίνεται μάσκα. Να βρίζει, να παρακαλεί, να απειλεί, να ειρωνεύεται, να κομπάζει, να σταυρώνει τα χέρια του, να τα λύνει, και πάλι να τα σταυρώνει στο στήθος του. Και τα χείλη του, από τη μια άκρη στην άλλη, αυτό ήταν που με έσφαζε, να έχουν ασπρίσει από το ξεραμένο σάλιο. Δείγμα πως το ζάχαρο έσπαζε το κοντέρ! Και τα μάτια του, τα «αετίσια» μάτια του, να ικετεύουν για ένα ποτήρι νερό, και κανένας να μην απλώνει να του το προσφέρει! Τέτοιος σαδισμός! Τι τραγωδία!

Σύντροφοί μου, εκείνη την ώρα, σας εξομολογούμαι, ήμουν με τον Ψωμιάδη και όχι με τους ανακριτές! Οι οποίοι, τέσσερις τον αριθμό, παρακαλώ, και είκοσι τέσσερις στα άλλα κανάλια, είχανε πέσει απάνω του και έδειχναν να θέλουν να τον συντρίψουν. Η ασφάλεια μπροστά τους, είναι νηπιαγωγείο! Βάραγε ο ένας, και πριν τελειώσει την μπουνιά του, έριχνε ο άλλος. Υστερα ο τρίτος, ο τέταρτος και πάλι από την αρχή! «Λέγε, ρε, τι σχέση έχεις με τον Αναγνωστόπουλο»; «Φίλος μου είναι»! «Φίλος σου»; Γκαπ, γκουπ, γκαπ!

Ο νομάρχης φυσικά και ελέγχεται για τους διορισμούς, για τις αμαρτωλές παρέες του, για τα ρουσφέτια και τα χατίρια σε συγγενείς και φίλους. Παιδί του συστήματος, που παράγει αυτά τα φαινόμενα, είναι και αυτός. Στρατιώτης του. Αναπόσπαστατο μέρος του! Ομως, κι αυτοί που τον ανακρίνουν, τι είναι; Οι μωρές παρθένες; Ποιος έκανε τον Ψωμιάδη νούμερο ένα (κυριολεκτικά και μεταφορικά); Ποιος τον έκανε ανεξέλεγκτο; Οταν τον καλούσαν στις εκπομπές τους και κάνανε πλάκα, ενώ γύρω τους ο κόσμος καίγονταν, δεν ξέρανε με ποιον είχανε να κάνουν; Αυτοί δεν ελέγχονται, για τις παρέες τους; Για τις φιλίες τους; Παρέα τους, φίλος τους, ήταν ο Πανίκος! Και τώρα τη στρίβουν! Τέτοιοι αναξιόπιστοι!

Λέει ο άνθρωπος: «οπ, ο Αναγνωστόπουλος είναι αδερφός μου! Μαζί του θα πάω»! Ενώ ετούτοι, πριν «αλέκτορα φωνήσαι», την κοπανάνε! «Ρε, Μήτσο, ρε Νίκο, ρε Γιώργο, ρε Ακη, ρε αδέρφια, μαζί δεν κάναμε τις εκπομπές και γέλαγε ο κόσμος», φωνάζει ο νομάρχης. (Γέλαγε, ενώ θα έπρεπε να κλαίει;) Τον κοριό ετούτοι! Τα Μίντια, το θέαμα, το σύστημα, σε τελευταία ανάλυση, είναι πάνω από πρόσωπα και φιλίες! Τι αποπροσανατολίζει ετούτη την ώρα; Ο Ψωμιάδης! Απάνω του! Μα, είναι δικό μας παιδί! Ας, είναι, βαράτε του!

Και ολόκληρο το σύστημα, ο μηχανισμός του συστήματος, τα φερέφωνα του συστήματος, οι ντελάληδες του αποπροσανατολισμού, οι υπηρέτες της διαπλοκής, βρήκαν τον τρελό του χωριού, να του φορτώσουν τις αμαρτίες για να μετατοπίσουν το πρόβλημα. Πρώτο σκάνδαλο οι κουμπάροι και οι κουμπάρες! Η παρωνυχίδα της ανωμαλίας, δηλαδή! Το ελάχιστο της απάτης και της κομπίνας. Τι λέτε, κύριοι, κύριε Νίκο, κύριε Ακη, κυρία Ολγα, για την απάτη της απάνθρωπης σύνταξης; Εξι στους δέκα συνταξιούχους παίρνουν λιγότερο από 500 ευρώ, όταν το κόστος ζωής είναι τρεις φορές επάνω. Ποιος ξεπουλάει τον ΟΤΕ; Ποιος είναι υπεύθυνος για την ανεργία; Τι γίνεται φέτος με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ; Πώς τον λένε τον Αναγνωστόπουλο, που κυβερνάει; Πώς λένε το σύστημα που κλέβει, που αυθαιρετεί, που διατάζει την αστυνομία να βαράει, που νομοθετεί;

Κουβέντα οι ανακριτές! Πρώτο θέμα συζήτησης το σύμπτωμα και όχι η αιτία!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ