Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απρόκλητη επίθεση στους απεργούς της Ζώνης

Σε διατεταγμένη υπηρεσία, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν τη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια όπου διεξαγόταν η δίκη για το έγκλημα στο «ΣΕΪΛΟΡ»

Με κλομπ και χημικά οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στους απεργούς

902

Με κλομπ και χημικά οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στους απεργούς
Οι δυνάμεις καταστολής ανέλαβαν δράση χτες το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά εναντίον των απεργών εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Με άγριο ξυλοδαρμό και χρήση χημικών επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των εργαζομένων μετατρέποντας το δικαστικό μέγαρο, έξω και μέσα, σε πεδίο μάχης!

Οι «ράμπο» επιτέθηκαν στους εργατοτεχνίτες επειδή απαίτησαν να παραστούν στη δίκη που άρχιζε εκείνη την ώρα για τους 5 συναδέλφους τους οι οποίοι ανατινάχτηκαν μαζί με το γκαζωμένο δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ» τον Οκτώβρη του 2001. Επειδή απαίτησαν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και να εκδοθεί πολιτική απόφαση για την απαλλαγή των 4 συναδέλφων τους, μελών της 5μελούς μεικτής Επιτροπής Ελέγχου, που τσουβαλιάστηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με χαλκευμένες κατηγορίες, μαζί με τους θύτες, δηλαδή τους εφοπλιστές και τους ανθρώπους του κυκλώματός τους, προκειμένου να μετακυληθούν οι εγκληματικές ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Σήμερα η δίκη για την απεργία του 2002

Με την επίθεση αυτή, που φέρει ατόφια τη σφραγίδα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι σαφές ότι «χοντραίνουν» οι λογαριασμοί που έχει ανοίξει το «μαύρο μπλοκ» με τους εργαζόμενους του Πειραιά και ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας. Η χτεσινή δίκη αποτελεί μέρος της βιομηχανίας δικαστικών διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών, ενώ επιδιώκεται η ποινικοποίηση ακόμα και του εργατικού ελέγχου.

Οι εργάτες της Ζώνης κατευθύνονται προς τα δικαστήρια
Οι εργάτες της Ζώνης κατευθύνονται προς τα δικαστήρια
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, την ίδια στιγμή που η δίκη για το «ΣΕΪΛΟΡ» θα είναι σε εξέλιξη, σε διπλανή αίθουσα θα αρχίζει άλλη δίκη, επίσης κομμένη στα εφοπλιστικά μέτρα. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρίσκεται ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας και τρεις ακόμα αγωνιστές, οι Δημήτρης Κυζίλης, Νίκος Αθανασέλος και Νίκος Τέγος, επειδή πρωτοστάτησαν στην περιφρούρηση της μεγαλειώδους απεργίας που είχαν κηρύξει τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», στις 29 του Μάη του 2002. Τότε που με εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των εφοπλιστών, οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού είχαν ματοκυλήσει το λιμάνι του Πειραιά.

Επίθεση - πρόκληση

Χτες, οι εργατοτεχνίτες συγκεντρώθηκαν στις 8.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά. Ξεκίνησαν την πορεία τους υπό τον ασφυκτικό κλοιό των ανδρών της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης. Οταν έφτασαν στα δικαστήρια, το μέγαρο ήταν ήδη ζωσμένο από τις ειδικές δυνάμεις, οι οποίες ήταν πλήρως εξοπλισμένες και σε θέση μάχης! Από την πρώτη στιγμή προκλητικά απαγόρευσαν την είσοδο στους εργαζόμενους, ορισμένοι από τους οποίους ήταν και μάρτυρες! Μάλιστα, η πρόκληση έφτασε στο σημείο να απαγορεύσουν την είσοδο ακόμα και στον δήμαρχο Νίκαιας, Στέλιο Μπενετάτο, και στον πρώην βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Πατσιλινάκο, ο οποίος ήταν επίσης μάρτυρας στη δίκη!

Μετά την επίθεση έγινε διάβημα διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Σπυριδούλα Πρεσβεία, από τα σωματεία της Ζώνης, ναυτεργατικά σωματεία, τον δήμαρχο Νίκαιας, τον Γιάννη Πατσιλινάκο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Από την πλευρά της προϊσταμένης ειπώθηκε ότι διαχωρίζει τη θέση της από τα γεγονότα και διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Θα πάρουν απάντηση

Στο πλευρό των εργατοτεχνιτών παραβρέθηκε και η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ συνολικά η επίθεση των δυνάμεων καταστολής ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ με καταγγελία της τονίζει ότι η επίθεση αφορά στο ίδιο το δικαίωμα των εργαζομένων της Ζώνης να αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες επιδιώκουν το κλείσιμο της Ζώνης. Τα Σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με δελτίο Τύπου τονίζουν ότι εντείνεται η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων για να «υπηρετήσει τη δολοφονική πολιτική του κεφαλαίου». Ανακοίνωση καταγγελίας εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, ενώ κείμενο συμπαράστασης έστειλε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ