Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Θεσσαλονίκη

Επικίνδυνη για τους λαούς των Βαλκανίων και τον ελληνικό λαό η πολιτική για πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γεωπολιτική σκηνή της ΝΑ Ευρώπης που εξάγγειλε ο Κ. Καραμανλής

Σήμερα η καρδιά των ταξικών δυνάμεων χτυπά στη Θεσσαλονίκη. Με το μεγάλο δυναμικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, στις 6.30 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Με τη μαζική τους συμμετοχή τους, εργάτες και υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι, από κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας, συντονίζουν το κοινό μέτωπο αντίστασης, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Μιλώντας χτες στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο Κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε της φιλοϊμπεριαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης στον πόλεμο του Ισραήλ κατά του Λιβάνου και των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί. Πρόβαλε τα μεγάλα έργα ως υποδομές που εντάσσονται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που δικαιούνται στη νέα γεωπολιτική σκηνή της ΝΑ Ευρώπης, η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, στα πλαίσια του περιβόητου «ενιαίου οικονομικού χώρου» στα Βαλκάνια, σε όφελος των μονοπωλίων. Οσο για τους αγρότες, τους παρέδωσε στη νέα ΚΑΠ και την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή στο ξεκλήρισμα.

«Το κριτήριο για τα έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ακόμη και για τα αναγκαία που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, δεν είναι οι λαϊκές ανάγκες, αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν για να γίνουν, θα πληρώνουν και για να τα χρησιμοποιούν», σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  5,    6   -   8
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μεταρρυθμίσεις» και όποιος αντέξει...(10/9/2005)
Τα... επικίνδυνα(11/8/2005)
Βγήκαν τρακτέρ στους δρόμους(12/2/1999)
Συλλαλητήριο σήμερα στην Ορεστιάδα(20/1/1998)
Αμεση απάντηση στον υποκινητή(6/12/1996)
Μαχητική συγκέντρωση κτηνοτρόφων(3/4/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org