Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΝΑΟΥΣΑ
Χρέος κάθε εργάτη η συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Περιοδεία του Χ. Τρεμπελή σε κλωστοϋφαντουργείο της πόλης

«Χρέος του κάθε εργάτη είναι να βρεθεί έξω από τη ΔΕΘ, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΣΕΑ ΕΒΕ. Από θέση αγωνιστική να διατρανώσει την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και την απόφασή του να την αντιπαλέψει». Με τα παραπάνω λόγια ο Χρήστος Τρεμπελής, υποψήφιος νομάρχης Ημαθίας με τη ΝΑΣ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, απευθύνθηκε στους κλωστοϋφαντουργούς στο εργοστάσιο του «Βαρβαρέσου» όπου περιόδευσε χτες, στο πλαίσιο της πανεξόρμησης για την προετοιμασία της συμμετοχής των απολυμένων και των εργαζομένων της περιοχής στη σημερινή μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση.

Ο Χ. Τρεμπελής ξεκαθάρισε πως η ΔΕΘ θα χρησιμοποιηθεί και πάλι από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ως ακόμη ένα βήμα από το οποίο θα επαναβεβαιώσουν τους όρκους πίστης στο μεγάλο κεφάλαιο και θα ανανεώσουν τη δέσμευσή τους σε μια πολιτική που υπηρετεί στο ακέραιο τα δικά του και μόνο συμφέροντα.

«Η λογική που προβάλλουν, ότι τα συμφέροντα των επιχειρήσεων ταυτίζονται με τα συμφέροντα μιας κοινωνίας που προοδεύει, που ευημερεί, που αναπτύσσεται, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα που βιώνουμε οι εργαζόμενοι», σημείωσε. Και κατέληξε: «Απεναντίας, ισχυρές και... ασφαλείς επιχειρήσεις προϋποθέτουν περισσότερο άθλια μεροκάματα και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, ελαστικές μορφές απασχόλησης και υψηλή ανεργία. Η καπιταλιστική ανάπτυξη και ασφάλεια είναι το προϊόν της πιο άγριας καταλήστευσης της εργατικής δύναμης. Αυτό αποδεικνύει η εμπειρία της Ημαθίας και ειδικότερα της Νάουσας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ