Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Αριστοτέλους

Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., η λαϊκή κινητοποίηση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ

Από την περσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη
Από την περσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, ανταμώνουν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες και έμποροι, χιλιάδες νεολαίοι από κάθε γωνιά της Μακεδονίας και της Θράκης. Σε κοινό μέτωπο αντίστασης, κόντρα στο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη που έγινε πάλι βήμα εξαγγελιών για νέα δώρα στο κεφάλαιο. Απορρίπτουν την επιλογή της συναίνεσης και της υποταγής στα μέτρα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου που σαλπίζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και προβάλλουν το δικό τους όραμα για ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Σ' αυτό το δρόμο, της αντίστασης, του αγώνα, της ανυπακοής, καλούν να στρατευτούν όλοι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα.

Το κάλεσμα αυτό μετέφεραν μέχρι την τελευταία ώρα, χτες, τα στελέχη του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλιάς, τα στελέχη της ΠΑΣΥ σε κάθε χωριό και η ΣΕΑ ΕΒΕ σε κάθε μικρό και αυτοαπασχολούμενο έμπορο.

Με εξορμήσεις στα γιαπιά το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης κάλεσε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές να διατρανώσουν την απόλυτη αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν ενωμένοι να παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Και η Επιτροπή των παράνομα απολυμένων της «GOOD YEAR», που δέκα χρόνια μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της πολυεθνικής στη Θεσσαλονίκη, παλεύει ακόμη να δοθεί λύση στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα των εργαζομένων, καλεί σε δυναμική και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, για να εκφραστεί η καταδίκη τους στην αντεργατική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο δρόμο του αγώνα, στο πλευρό της εργατιάς και της αγροτιάς, καλεί τους επαγγελματίες και εμπόρους ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας: «Η αύξηση του ΦΠΑ, η απελευθέρωση του ωραρίου, η τραγική πτώση του τζίρου λόγω της μείωσης του πραγματικού εισοδήματος των εργατοϋπαλλήλων, των ΕΒΕ, των αγροτών, των συνταξιούχων, η επίθεση στο Ασφαλιστικό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η ιδιωτικοποίηση σημαντικών τομέων της Υγείας και της Παιδείας επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων. Την ίδια ώρα δίνονται απλόχερα φοροαπαλλαγές και προνόμια στις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε ένταση της συγκέντρωσης του λιανεμπορίου στα χέρια των πολυεθνικών, με συνέπεια τη συρρίκνωση και τον αφανισμό των μικρών και αυτοαπασχολούμενων, όπως επιτάσσει η ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ