Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ
«Το κάστρο της Κοκκινιάς δεν παραδίνεται!»

Μεγάλη συγκέντρωση χτες το βράδυ στη Νίκαια της «Δημοκρατικής Ενότητας», όπου παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της παράταξης

Ο Στέλιος Μπενετάτος
Ο Στέλιος Μπενετάτος
«Η αποψινή μας μεγαλειώδης συγκέντρωση, με αφορμή την ανάδειξη των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, είναι το σάλπισμα της τελικής μάχης. Το κάστρο της Κοκκινιάς δεν παραδίνεται! Σε όσους το ορέγονται για να το θυσιάσουν στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, η σημερινή μας συγκέντρωση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: No pasaran! Δε θα περάσουν! Η Κοκκινιά μας δε θα γίνει ξανά δεκανίκι της αντιλαϊκής πολιτικής! Το μετερίζι της νέας αντίστασης δεν παραδίδει τα όπλα! Θα νικήσουμε! Venceremos!».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του και έδωσε το σύνθημα της τελικής νίκης χτες το βράδυ ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος της Νίκαιας και επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος και πάλι με τη «Δημοκρατική Ενότητα», παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της παράταξης. Και η μεγαλειώδης τόσο σε συμμετοχή όσο και σε παλμό και αγωνιστική διάθεση συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Κηποθεάτρου, επαλήθευσε με τον καλύτερο τρόπο τα λόγια του δημάρχου πως «όσες προβιές κι αν αλλάξουν τα κοράκια του κέρδους, το κάστρο δε θα το αλώσουν! Γνωρίζει όχι μόνο την παλιά, αλλά και τη στερνή "περπατησιά" του καθενός μας».

Ο Στέλιος Μπενετάτος αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα σχέδια και στους πραγματικούς σκοπούς του καθενός από όλους τους άλλους υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές, τόνισε: «Τους συνδέει ο ίδιος θλιβερός κοινός στόχος: Η εξυπηρέτηση των κυρίαρχων πολιτικών σε βάρος του λαού της πόλης μας. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν τους». Και υπενθύμισε πως κανείς τους δεν πήρε θέση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του λαού.

Παράλληλα, παρουσίασε αναλυτικά τα σημαντικά έργα που έγιναν τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην πόλη. «Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πρόσθεσε, θα συνεχίσουμε την κοινή μας δράση με τις άλλες συνεπείς αγωνιστικές κοινωνικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις για να θεριέψει η λαϊκή αντίσταση ενάντια στους πλουτοκράτες και τους πολέμους τους».

Μήνυμα νίκης έστειλε η χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση στη Νίκαια
Μήνυμα νίκης έστειλε η χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση στη Νίκαια
Η δική μας «περπατησιά», κατέληξε, θα παραμείνει πεισματικά στην «απέναντι όχθη», σε αυτήν των αγώνων για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Αλλωστε, ό,τι θετικό έγινε στην πόλη μας, όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στους πρόσφατους χρόνους, έγινε γιατί ο λαός της πόλης δε συμβιβάστηκε, αλλά με μπροστάρη τη «Δημοκρατική Ενότητα» αγωνίστηκε, διεκδίκησε και πέτυχε!

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γιάννης Πρωτόπαππας, από το συνδυασμό «Νίκαια - Πρωτοπορία». «Είμαστε εδώ, ανέφερε, για να προχωρήσουμε βήμα βήμα, χέρι χέρι με τον Στέλιο Μπενετάτο. Θα νικήσουμε». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μάκης Χαλβατζάρας, από την Κομμουνιστική Ανανέωση. Ακόμα παραβρέθηκαν ο Παναγιώτης Μαντάς, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς -Αναγέννηση», η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και πρώην δήμαρχος Νίκαιας, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ, υποψήφιοι δήμαρχοι αγωνιστικών παρατάξεων των γειτονικών δήμων, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ