Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
Εμπαιγμός για νέους και λαϊκά στρώματα

Καταγγελτικές ανακοινώσεις των Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιου νομάρχη Θεσσαλονίκης, Αγάπιου Σαχίνη, υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, και Μιχάλη Μοσχονά, δημάρχου Αγίου Παύλου

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, οι περισσότερες από τις οποίες για πολλοστή φορά ανακοινώθηκαν και στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ, όχι απλώς δεν απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και των νέων, αλλά εγγυώνται ότι η ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης πρόκειται να αποκτήσει ακόμα πιο ενισχυμένα χαρακτηριστικά.

Τα παραπάνω σημειώνουν με ανακοινώσεις τους ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ, Γιάννης Ζιώγας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης και ο δήμαρχος Αγίου Παύλου, Μιχάλης Μοσχονάς. Και καλούν τον εργαζόμενο λαό να βγάλει τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα και να αποφασίσει να έρθει σε ρήξη μ' αυτήν την πολιτική. Να οργανώσει την πάλη του με βάση τις ανάγκες του, ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και να μετατρέψει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε σημαντικό σταθμό για την ενίσχυση των δυνάμεων της αντίστασης και του αγώνα.

Ο πρωθυπουργός, που από χτες βρίσκεται στην πρωτεύουσα της ανεργίας - κινείται σταθερά τα τελευταία χρόνια πάνω από το 17% και στους νέους αγγίζει το 25% -, έκανε ξανά λόγο για τον «πρωταγωνιστικό ρόλο που δικαιούνται η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη», την ίδια στιγμή που οι παραγωγικές μονάδες της περιοχής κλείνουν ή συρρικνώνονται κι ο αριθμός των εργαζομένων που πετιούνται στο δρόμο αυξάνει ακόμα περισσότερο.

«Καταντάει εμπαιγμός, πάνω στα ερείπια που αφήνει για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες η πολιτική των αντιλαϊκών "μονόδρομων", να μιλάει ο κ. πρωθυπουργός για λύση που διασφαλίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων αναφερόμενος στη ΒΦΛ (όταν είναι γνωστό ότι μόνο ένα μικρό μέρος αυτών, και στην καλύτερη περίπτωση, θα παραμείνει στη δουλιά του) ή για τα μεγάλα έργα, τα οποία πάλι από την εμπειρία κάθε αντίστοιχου μεγάλου έργου γνωρίζει ο καθένας πως θα τα πληρώσει διπλά και τριπλά ο εργαζόμενος, προς όφελος της κερδοφορίας των καπιταλιστών», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζιώγας. Επίσης, σημειώνει την επιμελή προσπάθεια του Κ. Καραμανλή να μην αναφερθεί στο οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης αν και βρισκόμαστε μια ανάσα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Αγάπιος Σαχίνης σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στα «μεγάλα έργα», ορισμένα από τα οποία - εργοτάξια μετρό, κλπ. - επισκέφθηκε το πρωί, σημειώνει πως ένα είναι σίγουρο: «Ανεξάρτητα από τη χρησιμότητα ορισμένων απ' αυτά, ο εργαζόμενος θα πληρώσει διπλά, ως χρήστης και ως φορολογούμενος, διασφαλίζοντας εκ των προτέρων την πλήρη χρηματοδότηση και την κερδοφορία των δήθεν συγχρηματοδοτούμενων έργων της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

«Κουβέντα δεν ακούσαμε για μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση της πόλης, για την αντιπλημμυρική προστασία, πού πήγαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί εδώ και χρόνια για το δάσος Σέιχ Σου», ανέφερε ο Μιχάλης Μοσχονάς, και πρόσθεσε: «Ακούσαμε όμως για την "ανταγωνιστικότητα", την "επιχειρηματικότητα", την "αυτοτέλεια" των ΟΤΑ που σημαίνει οικονομικό στραγγαλισμό τους και μετατροπή τους σε μηχανισμούς άγριας φορολόγησης των δημοτών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ