Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΠΑΣΟΚ
Μύθος οι μεταρρυθμίσεις...

Επιχειρώντας απεγνωσμένα να πείσει ότι η προώθηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν αποτελούν συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ν. Αθανασάκης, σχολιάζοντας τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε: «Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις του είναι ένας μύθος και όταν σήμερα αναγκάζεται να τις βαφτίσει δήθεν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, δείχνει ακριβώς την ανάγκη να κρύψει την πραγματική πολιτική του».

Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί τον ίδιο αντιλαϊκό και αντεργατικό δρόμο με τους προκατόχους της, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ προωθεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα. Χτες, ο Ν. Αθανασάκης, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, υποστήριξε ότι «όραμα και στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι μια δίκαιη κοινωνία». Το ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία, προχώρησε σε φοροελαφρύνσεις υπέρ του κεφαλαίου, εμπορευματοποίησε την Υγεία και την Παιδεία, καθήλωσε τους μισθούς και λεηλάτησε με την επιβολή έμμεσων φόρων τα λαϊκά εισοδήματα, αλλά χτες ο Ν. Αθανασάκης... ανακάλυψε ότι η ΝΔ που - βαδίζει στον ίδιο δρόμο - ακολουθεί «μια πολιτική υπέρ των λίγων και ημετέρων, μια πολιτική σε βάρος των πολλών, μια πολιτική κοινωνικής αδικίας, ανισότητας και υπονόμευσης της κοινωνικής συνοχής».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού σε διάφορα έργα στη Θεσσαλονίκη, ο Ν. Αθανασάκης, ανέφερε ότι «το μόνο που έχει προσφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησής της είναι ενάμισι με δύο χρόνια καθυστέρηση». Ξεχνώντας προφανώς ότι το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε την ίδια τακτική με τις ετήσιες εξαγγελίες του Κ. Σημίτη από το βήμα της ΔΕΘ, για την έναρξη των έργων δήλωσε ότι «η μόνη συμβολή μέχρι τώρα της ΝΔ στα δημόσια έργα είναι η καθυστέρηση, οι υπερβολικές εκπτώσεις, οι μειωμένες χρηματοδοτήσεις για την περιφέρεια, η προοπτική των ανεκτέλεστων τελικά έργων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ