Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταξίματα

«Το τάξιμο δε χαλάει σπίτια», θα σκέφτηκε φαίνεται ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, που βρέθηκε προχτές σε φιέστα στο ΕΚΑΒ για την ορκωμοσία 410 νέων υπαλλήλων.

Θα έλεγε κανείς ότι οι δραματικές ελλείψεις του ΕΚΑΒ θα απέτρεπαν τον υπουργό Υγείας από μεγαλοστομίες. Ομως, βροχή έπεφταν προχτές οι υποσχέσεις για επέκταση του δικτύου του ΕΚΑΒ σε όλη την επικράτεια, για την προκήρυξη 185 θέσεων και την αγορά νέων ασθενοφόρων.

Στην πραγματικότητα, για την πλήρη οργάνωση του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα χρειάζονται επιπλέον 1.500 εργαζόμενοι προσωπικό. Και ενώ σε όλη την Ελλάδα χρειάζεται να υπάρχουν στην κυκλοφορία γύρω στα 310 ασθενοφόρα, ανά βάρδια, σήμερα είναι 230. Ιδιαίτερα στην Αττική χρειάζονται 120 ασθενοφόρα ανά βάρδια, ενώ σήμερα σε κάθε βάρδια είναι 60 - 75 ασθενοφόρα και μόλις 30 τη νύχτα. Και βέβαια αυτές οι ελλείψεις πριμοδοτούν ευθέως τις δουλιές των ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Δράση, που στηρίζει και ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ακριβώς έκαναν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ