Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο συλλαλητήριο η απάντηση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Φαίνεται πως έπεσε γραμμή για αποκλεισμό των δράσεων που αναπτύσσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να στηθεί αποτελεσματικότερα το παιχνίδι της ανούσιας αντιπαράθεσης του δικομματισμού και στο πολιτικό και στο συνδικαλιστικό επίπεδο.

Πρόσφατο ενδεικτικό παράδειγμα η συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΠΑΜΕ την Πέμπτη για να παρουσιάσει το πλαίσιο διεκδικήσεων και το πρόγραμμα δράσης του. Ενώ τα τηλεοπτικά συνεργεία παραβρέθηκαν στη συνέντευξη, οι περισσότεροι σταθμοί δεν αναφέρθηκαν καν στη συνέντευξη Τύπου ούτε στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για την αποσιώπηση της μεγαλύτερης εργατικής εκδήλωσης τις μέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ και ζητά, για μια ακόμα φορά, την ισότιμη μεταχείριση από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα μπροστά στο σημερινό συλλαλητήριο. Επίσης, συνιστά σε όσους προσπαθούν να κρύψουν την ένδεια των συγκεντρώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να μην επαναλάβουν τα γνωστά τερτίπια, όπως, π.χ., να «ντύνουν» το ρεπορτάζ για τις συγκεντρώσεις τους με πλάνα από τον όγκο των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Γιατί μπορεί να θάβουν τις εκδηλώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αλλά κοντός ψαλμός, που λένε. Γιατί οι εργαζόμενοι και γνώση έχουν και πείρα και πάνω απ' όλα εμπιστοσύνη στο ποιος είναι με τα πραγματικά τους συμφέροντα. Και θα δώσουν την απάντηση που πρέπει με τη μαζική μαχητική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο, κάτω από τα λάβαρα του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ