Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΥΡΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τιμή στους εκτελεσμένους αγωνιστές

Αποψη από την εκδήλωση στο Σταυράκι Ιωαννίνων
Αποψη από την εκδήλωση στο Σταυράκι Ιωαννίνων
Φόρο τιμής και συνέχισης του δίκαιου αγώνα τους, για κοινωνία δίκαιη, ειρηνική και σοσιαλιστική απέδωσαν πλήθος κόσμου, κομμουνιστές, νεολαίοι της ΚΝΕ, φορείς και συγγενείς για τους 19 κομμουνιστές, μαχητές του ΔΣΕ, που εκτελέστηκαν από τους υποτακτικούς του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Σταυράκι Ιωαννίνων την περασμένη Κυριακή ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ του Παραρτήματος Ιωαννίνων Φάνης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή πραγματικότητα της «νέας τάξης» των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ) που θυμίζουν ανάλογα γεγονότα της εποχής εκείνης, όπως: δόγμα «αντιτρομοκρατικού» πολέμου, φυλάκιση 5 Κουβανών πατριωτών, δίκη Μιλόσεβιτς, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ιράκ κλπ. «Το πιο χτυπητό παράδειγμα είναι η υποτελής στάση των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέναντι στις ΗΠΑ. Τρέχουν πρόθυμα να στείλουν στρατό έξω από τα σύνορά μας» επισήμανε.

Σχετικά με την περίσσια υποκρισία και τις κορόνες περί εθνικής συμφιλίωσης που ο δήμαρχος της ΝΔ Νίκος Γκόντας και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μελλανίδης αλλά και ο υποψήφιος του ΣΥΝ Φίλιππας Φίλιος πρόβαλαν σε εκδήλωσή τους το προηγούμενο Σάββατο επισήμανε: Κουβέντα δεν είπαν για τους σύγχρονους εμφύλιους από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή μας με τη βοήθεια και συμμετοχή της Ελλάδας.

Εκ μέρους της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ η Ολυ Τσουμάνη πρόβαλε την αναγκαιότητα της συνέχισης του αγώνα, σημειώνοντας πως αποτελεί βαριά κληρονομιά στις νεότερες γενιές των αγωνιστών και η θυσία τους άσβεστο φάρο που μας δείχνει τα ιδανικά του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, για το σοσιαλισμό». Καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα για τη συγκρότηση του Μετώπου, για ενίσχυση των αγωνιστικών ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων με αυτό δυνάμεων στις επικείμενες εκλογές στην ΤΑ.

Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός των άλλων, ο υποψήφιος Νομάρχης της ΝΑΣ Χρήστος Μεντής, αντιπροσωπεία της ΔΑΣ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, ταξικών σωματείων και της Επιτροπής Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ